Hver sjette Xbox 360 er defekt

En amerikansk garantileverandør melder om et meget højt antal fejl i Microsofts Xbox 360 spillekonsol.

Hvis man skal tro det amerikanske selskab Square Trade, så er der fejl i hver sjette Xbox 360 fra Microsoft. Hos Square Trade kan man købe en ekstra-garanti til sine elektroniske produkter, som giver større dækning end det, der tilbydes fra producenten. Square Trade har dermed samlet meget præcise tal for, hvor hyppigt der optræder garantisager med produkter fra forskellige producenter.

Og det er især Xbox 360, der gør sig uheldigt bemærket. Ifølge Square Trade er det 16,4 pct. af alle Xbox 360-ejere, som har taget garantien i brug, mens tallet for Nintendo Wii og Sony PlayStation 3 kun er på 3 pct., hvilket er mere normalt for forbrugerelektronik.

Der har været rygter om, at helt op til en tredjedel af alle Xbox 360 konsoller er ramt af tekniske fejl, mens Microsoft selv har sat tallet til de normale 3 pct.

Det er angiveligt problemer med overophedning, der tager livet af konsollen i utide. Square Trade oplyser at de fleste problemer er optrådt i den oprindelige hardware-version af konsollen, kaldet Zephir, som senere er blevet erstattet af den nyere Falcon-udgave.

Hvis man køber en Xbox 360 i dag, skulle sandsynligheden for at få fat i en fejlbehæftet konsol dermed være mindre. Det menes dog, at grafikchippen fra AMD/ATI kan være ansvarlig for problemet med overophedning, og den er identisk i Zephir og Falcon.

Først den næste version, Jasper, der kommer til august, har fået en helt ny grafikchip.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere