DONG opruster økonomistyring

Energiselskabet DONG har valgt rapporteringssystemet Hyperion Financial Mangement som et middel til at konsolidere sin økonomistyring.

Energiselskabet DONG har valgt Hyperion Financial Mangement som sin fælles financielle rapporteringsløsning. Dermed forbereder DONG sig på den kommende sammenlægning med Elsam, ENERGI E2, Nesa, Københavns Energis elforretning og Frederiksberg Forsyning.

»Valget af Hyperion Financial Management som vores fælles finansielle rapporteringsløsning er et visionært valg for fremtiden. Med HFM gearer vi os til de store konsoliderings-­opgaver, vi står overfor, når seks selskaber skal integreres i ét koncernregnskab, der skal understøtte koncernledelsen såvel som øge gennemsigtigheden for vores investorer og partnere,« siger Marianne Wiinholt, der er koncernøkonomichef i DONG.

Med den forestående sammenlægning bliver DONG en gigantisk koncern med over 4500 ansatte og en omsætning på omkring 30 milliarder kroner, og for at imødekomme kravet om informationsmæssig konsolidering er det planen, at Hyperion-systemet skal være rygraden i den nye virksomhedsstruktur.

»Den finansielle rapportering er et af de vigtigste værktøjer til overordnet at styre en virksomhed, fordi ledelsen får det rette og totale overblik, der gør dem i stand til at agere i forhold til forandringer nu og forude,« siger Hyperions nordiske direktør Johan Salenstedt.

Sammenlægningen af energiselskaberne bliver først en realitet, når der foreligger en godkendelse fra EU's konkurrencemyndigheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere