Langt det meste af landet er efterhånden dækket med bredbånd - men der er stadig sorte pletter i de mest tyndt befolkede egne. I Region Midtylland satser man på at blive den første region, hvor bredbånds-forbindelse føres ud til selv den mest afsidesliggende gård. For landmændene betyder det blandt andet, at de nu ubesværet kan foretage online-indberetninger, udfylde blanketter, ordne regnskaber og samtidig overvåge staldene via internettet.
»Det er et ønske, landmændene har haft i mange år, eftersom el-selskabernes fiberbredbånd havde lange udsigter generelt, og ADSL trods god dækning stadig ikke kom til at omfatte områder. Nu er netforbindelsen ikke længere en barriere, når de skal passe deres arbejde og udvikle deres virksomheder,« siger it-chef Ivan Munk fra Dansk Landbrug.
Region Midtjylland har gennem det seneste år samarbejdet med Dansk Landbrugsrådgivning og televirksomheden Skyline om at dække regionen med trådløst bredbånd. I dag arbejdes der på at udvide dækningen til erhvervshavnene og søens folk, så dem, der arbejder på skibene i midtjyske havne og måske kun har brug for netforbindelsen nogle timer eller dage, også kan få hurtigt bredbånd.
Og de, der ikke har brug for et fast abonnement, eksempelvis de tilrejsende søfolk, kan købe midlertidig netadgang via et skrabekort med adgangskoder eller via kreditkort
I sommerhusområderne arbejdes der på en samlet pakke med bredbånd, danske og udenlandske tv-kanaler, ip-telefoni og alarmovervågning. Inden udgangen af april skal bredbåndsdækningen være oppe på 100 procent i regionen.