Luksusfælde-hjælperne slår døren op

Forbrugerportalen Spiir træder ud af beta. Den første bank er på vej i folden.

Siden nytår har danske Spiir gjort sig klar til lancering og kun i yderst sparsomt omfang uddelt invitationer til brugere. Det stopper på mandag.

Betaperioden slutter, og alle kan teste tjenesten.

Spiir er en gratis webportal, som skal give sine brugere overblik over deres forbrug og økonomi. Ideen til Spiir opstod, da det økonomiske opsving blev vendt til finanskrise. Med på holdet er også Mette Reissmann, der er kendt for sin snusfornuftige vejledning i tv-programmet Luksusfælden.

Tjenesten forsøger i korte træk at afløse regnearket som budgetstyringsværktøj, og ambitionen er at gøre det decideret sjovt at styre privatøkonomien. ComON skrev første gang om Spiir tilbage i januar.


Bankerne tøver

Spiir er uafhængig af banker og pengeinstitutter, men grundidéen med Spiir er, at tjenesten netop skal forbindes til brugernes netbanker. I øjeblikket klares dataoverførsel fra netbank til Spiir ved at eksportere transaktionsdata i data-filer.

Men hvis Spiir skal blive let at bruge, så skal bankerne acceptere en lettere integration. Flere af bankerne har allerede lignende budget-overbliksfunktioner i deres netbanker.

Hvordan går det med at overtale bankerne?

"Vi arbejder strategisk med bankerne og er midt i forhandlingsprocessen med en landsdækkende bank, hvor temaet er samarbejde til fordel for forbrugerne. Det vil sige automatisk opkobling til Spiir og eventuel branding - altså en simplere udgave som kan tilgås fra netbank," siger direktør Rune Mai til ComON.

"Vores mål er at dække 25 procent af privatkundemarkedet i Danmark med automatisk opkobling og derefter dække eventuelt store banker med pluginløsninger, som giver mulighed for hurtig overførsel, når man er logget på sin netbank".

Basisfunktionen i Spiir er grafiske visninger af brugernes forbrug og en intelligent opdeling af poster, der efterhånden lærer at opdele tandlægeregninger, biografbilletter og fagforeningskontigenter i forskellige bokse.
Inden længe kommer muligheden for at lægge budgetter, en smartphone applikation, muligheden for at opbevare digitale kvitteringer online og et community omkring privatøkonomi.

Spiir er ikke ene om at kæmpe om bankernes gunst. Danske Banklog, der sidste år var med i finalen til ComON Tech Guld, forsøger at sælge white label-løsninger til bankerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere