Google: Vores reklamer hører ikke hjemme på kopisider

Søgegiganten er også træt af skrammel på internettet og opfordrer netsurfere til melde overtrædere.

Google tjener kassen på at lade et væld af hjemmesider plastre deres sider til med reklamer fra firmaet. Men Google vil ikke score penge gennem AdSense-programmet for enhver pris.

I et nyt blogindlæg skriver Cecelia Choi fra Googles AdSense Policy team, at det er forbudt at kopiere indhold ind på en side og så plastre den til med Google-reklamer for at tjene penge.

Der er tilsyneladende en opdigtet virkelighed i cyberspace, skriver Cecelia Choi:

Fiktion: Udgivere kan putte reklamer på auto-genererede sider eller andet indhold, som de ikke selv har skabt.
Fakta: Vi tillader ikke, at sider med auto-genereret eller på anden vis uoriginalt indhold deltager i vores AdSense-program.

Google bryder sig altså ikke om skrammel på nettet.

"Dette er for at sikre, at brugerne oplever en unik online-oplevelse, og at vores annoncørerer bliver partnere med nyttige og relevante sider," fortsætter Cecelia Choi.

 

Paradoksal udvikling?

AdSense har gjort det utroligt nemt at tjene annoncekroner på små hjemmesider, eftersom det er let at sætte en lille boks ind på ens hjemmeside med annoncer fra Google. Det paradoksale er, at Google ved at gøre det nemt også har sænket overlæggeren for kvalitet på nettet, skrev en ComON-læser i en kommentar til artiklen om SEO-skribenten Sara. Google har altså selv gjort det nemt at score penge på dårlig kvalitet. Det kan være såkaldt affiliate marketing, hvor man tjener penge på at lede brugere videre til specifikke hjemmesider.

"Det paradoksale er, at Google via Google adds som affiliate selv har gjort problemet større end det behøvede være," skrev Jonas Jacobsen.

Men Google ønsker altså ikke selv lavkvalitetsindhold på nettet. Cecelia Choi skriver, at de nogen gange falder over hjemmesider, der enten har autogenereret indhold eller massekopierer andres tekst.

"At hapse andres indhold og lade som om, at det er ens eget, er ikke bare forkert, det er også en alvorlig overtrædelse af vores betingelser," skriver hun.

Cecelia Choi opfordrer folk til at melde overtrædelser til Google.

ComON har via bloggen bedt Cecelia Choi kommentere, hvordan det forholder sig med syndikeret indhold. Det er, når forskellige hjemmesider deler det samme indhold. Det kan være Ritzau-telegrammer som helt efter reglerne optræder på adskillige danske nyhedssider. Cecelia Choi har dog ikke svaret på sin blog.

ComON ville også gerne vide, hvor ofte Google reagerer ved at opsige AdSense-brugere. Det fik vi heller ikke svar på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere