Danske IT-forhandlere får første tv-kanal på Internet

Når distributører og producenter skal kommunikere nyheder og priser til deres forhandlere eller vil uddanne dem i nye produkter, sker det som regel igennem papirbaserede nyhedsbreve, brochurer, prislister eller tidskrævende kurser. Andre benytter hjemmesider på Internet til at videreformidle informationerne til sine forhandlere.


Danmarks største IT-distributør, Ingram Micro, tager nu hul på fremtidens kommunikationsform. Det er tv via Internet, der kombinerer fjernsynets visuelle fordele og høje billedkvalitet med Nettets interaktive muligheder.


IMTV - Ingram Micro TV - er udviklet i tæt samarbejde med
reklamebureauet Ravn & Rønne og UNI2 som Internet-udbyder. Initiativtagerne venter, at en pæn del af IT-forhandlerne i de kommende måneder vil sikre sig en meget hurtig Internet-forbindelse fra UNI2 og tilbud om billig telefoni fra UNI2's moderselskab Tele2. De første regelmæssige IMTV-programmer sendes fra 1. marts næste år.


Danmark er det første marked, hvor Ingram Micro transmitterer IMTV via Internet. - Internet og elektronisk handel er nøglebegreber i dansk erhvervsliv. Derfor har vi valgt at lancere IMTV via Internet. På den måde støttes
vores øvrige tiltag inden for e-handel, siger adm. direktør Ole Eklund, Ingram Micro.


Kreativ direktør Michael Kastrupsen, Ravn & Rønne, oplyser, at IMTV bliver Danmarks første business-to-business tv-kanal: - Det er en stor udfordring at stå for udviklingen af IMTV, der samtidig er verdens første "full-screen" tv-kanal på Internet, siger han.


IMTV fungerer som et landsdækkende Extranet. Da IMTV vil sende billeder i højere kvalitet, end man er vant til inden for Internet-tv, kræves særligt udstyr og hurtige Internet-linier. Denne del af projektet står UNI2 for.


- Fra starten planlægger vi at producere et 30 minutters IM Magazine hver anden uge. Udsendelsen kan forhandlerne se direkte på pc-skærm eller farve-tv. Da udsendelsen lagres på en central Internet-server hos UNI2, kan man se den forskudt eller få den gentaget, når de har lyst og tid, tilføjer marketingdirektør Hans Vitalis, Ingram Micro.


Hvert IM Magazine vil indholde nyhedsindslag, uddannelse i brug af nye produkter og trends, interviews med udvalgte fagfolk og forskellige typer reportager. Skærmbillederne kan indeholde hot links, så man direkte kan hoppe over i online bestillinger på Ingram Micros forhandlerhjemmeside eller til diskussionsfora, hvor man online kan udveksle erfaringer med kolleger.


Ingram Micro er gået i samarbejde med Tele2 omkring levering af Internet-faciliteter og telefoni til IMTV. Det er således Tele2's UNI2 division, der leverer 2MB opkoblingerne samt de avancerede server-faciliteter, der er nødvendige for tv transmissionen.


Tilbuddet til Ingram Micros forhandlere omfatter en lynhurtig 2 MB fast linie og Web Hotel med e-mail posthus og god plads til en egen hjemmeside.


- UNI2's tilbud er et eksempel på, hvordan virksomheder kan tjene mange penge på at samle deres Internet-aktiviteter og telefoni i én stor pakke. Det giver driftsmæssige og økonomiske fordele, der er til at forstå. Forhandlerne vil meget hurtigt tjene investeringen hjem igen, siger salgs- og marketingdirektør Viggo Janum, Tele2.


En af Danmarks ledende forskere inden for e-handel, professor Niels Bjørn-Andersen, Center for Elektronisk Handel (CEH) på Handelshøjskolen i København, synes, at IMTV er et spændende projekt:


- Vi har brug for utraditionelle initiativer for at få gang i den elektroniske Internet-handel, som er kommet forholdsvis langsomt i gang i Danmark i forhold til andre lande. IMTV er en spændende anvendelse af den nyeste teknologi til effektivisering af en branches vertikale værdikæde, siger Niels Bjørn-Andersen. Han tilføjer, at
over 80 pct. af e-handelen i dag er business-to-business.


En af de første IT-forhandlere, som vil investere i en IMTV-løsning, er NEM Computer i Herlev:


- Vi har i forvejen gode erfaringer med at benytte Internet til salg til erhvervsliv og private. Derfor er vi altid åbne over for fornuftige og fremtidsrettede løsninger, som involverer webben. Vi glæder os til at se de første regelmæssige IMTV-udsendelser næste forår, siger marketingchef Ulrik Holm Nielsen, NEM Computer.




    IT-JOB
    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Alfapeople Nordic A/S
    Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere