Amazon satser på video on demand

Amazon vil tilbyde streaming af film og tv-serier over nettet.

Internet-giganten Amazon forhandler med flere af de største amerikanske mediekoncerner om at udvikle en ny abonnements-baseret tjeneste, hvor man kan få streamet film og tv-serier over nettet. Det skriver avisen Wall Street Journal.

Den nye tjeneste skal være tilgængelig gennem den almindelige webbrowser og forskellige netopkoblede enheder som f.eks. Xbox 360 konsollen.

Amazon tilbyder allerede digitale downloads gennem sin Video on Demand service, men den nye tjeneste skal fokusere på ældre film og tv-serier i en model, der minder om Netflix.

Ifølge avisen forhandler Amazon med News Corp., Time Warner, Viacon og NBC Universal. Den nye tjeneste kan bringe Amazon på kollisionskurs med videotjenesten Hulu, som ejes af News Corp., NBC Universal og Disney.

Det ser ud til, at der bliver hård kamp om markedet for online-videodownloads. Google planlægger angiveligt at streame Hollywood-film mod betaling i det meste af verden gennem Youtube.

I USA er det allerede muligt at leje et stort udvalg af film på nettet og hente dem direkte til computeren eller mobilen fra tjenester som Netflix, men det fungerer ikke hvis man er udenfor landets grænser.

Hos Youtube skal det angiveligt koste koste fem dollar eller omkring 30 kroner at hente en nyere film, mens ældre titler skal tilbydes billigere.

En anden konkurrent, Netflix, har indgået en femårig aftale om filmstreaming med Paramount, Lionsgate og MGM til en værdi af næsten en milliard dollar. Det ventes at Apple vil integrere Netflix i den næste generation af Apple TV. Men det fungerer altså indtil videre ikke fra Danmark.

På et pressemøde senere i dag ventes Apple også at annoncere en ny aftale med Disney og Fox, som vil udleje tv-udsendelser gennem iTunes for 99 cent stykket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere