Sådan brugte Bin Laden e-mail uden at blive opdaget

Den eftersøgte terrorleder sendte masser af e-mails uden internet-forbindelse.

Der var ingen telefon eller internet-forbindelse i det pakistanske hus, hvor verdens mest eftersøgte mand gemte sig. Men alligevel kunne Osama Bin Laden kommunikere per e-mail. Det fortæller flere amerikanske regeringskilder til Associated Press.

Efter aktionen i Abbottabad har militæret både beslaglagt computere, harddiske og USB-nøgler. Det er analysen af disse computermedier, som nu tegner et billede af, hvordan den eftersøgte terrorist kunne holde kontakten med omverden uden at blive opdaget.

Associated Press skriver at man har fundet tusindvis af beskeder og hundreder af e-mail-adresser, som kan føre på sporet af andre medlemmer af Al Qaida-netværket.

Det ser ud til at Bin Laden har brugt et system, der kan beskrives som verdens langsomste e-mail. Her er der virkelig tale om snail-mail. Han har skrevet sine beskeder på en computer i huset, hvorefter de er blevet kopieret ned på en USB-enhed.

En kurer er herefter kørt til en internet-cafe og har kopieret beskeden ind i en e-mail og sendt den. Alle indkommende beskeder er også blevet kopieret ned på USB-nøglen, hvorefter kureren er vendt tilbage til skjulestedet, hvor Bin Laden så kunne læse sine beskeder offline.

En langsommelig proces – men det gjorde det meget svært at spore ham i cyberspace. Især hvis man har brugt forskellige internet-cafeer som ligger langt fra skjulestedet.

Det ventes at de amerikanske myndigheder nu vil forlange at få udleveret oplysninger fra store e-mail udbydere som Hotmail og Gmail for at komme på sporet af de personer, der gemmer sig bag de fundne adresser.

Der er angiveligt fundet en meget stor samling med arabisk-sprogede dokumenter på de harddiske, som elitesoldaterne fra Navy Seals fik med fra huset i Abbottabad. Der er ingen meldinger om, at terroristerne har brugt kryptering eller andre sikkerheds-foranstaltninger til at beskytte deres data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere