Artikel top billede

Google-chef gik efter konflikt med firmaets stiftere

Eric Schmidt forlod stillingen som Google-chef efter en strid med Larry Page og Sergey Brin.

Nye oplysninger tyder på at Eric Schmidts beslutning om at træde tilbage som chef for Google blev truffet efter et bittert opgør med firmaets stiftere. Det skriver Ken Auletta i magasinet New Yorker. Han er forfatter til bogen ”Googled: The End of the World As We Know It” og regnes som en af dem der har størst kendskab til internet-giganten.

Konflikten skyldes angiveligt Googles beslutning om at trække sig ud af det kinesiske søgemarked sidste år og opgive samarbejdet med de kinesiske censur-myndigheder. Beslutningen blev truffet efter det meget omtalte kinesiske cyberangreb mod Google. Eric Schmidt mente at Google skulle blive i verdens folkerigeste land, men Larry Page og Sergey Brin valgte at ignorere hans råd og forlade Kina.

I dag bliver den kinesiske Google.cn viderestillet til Google.com.hk og dermed en server i Hong Kong, hvor der er adgang til ucensorerede søgeresultater.

Schmidt mistede sin energi og fokus efter Kina-beslutningen, skriver Ken Auletta. Samtidig blev Google stadig mere defensiv. Google har ikke formået at markere sig inden for sociale netværk. I dag er det Facebook, som har afløst Google som det hotte teknologi-firma, og mange nøglemedarbejdere har forladt søgefirmaet.

I stigende grad bliver Google opfattet som en kolods på lerfødder. Der har været mange problemer med håndteringen af brugernes data og privatlivs-beskyttelse, især i forbindelse med den omstridte Street View-tjeneste. Det gamle ”don't be evil” mantra holder ikke rigtig længere. Det fik Schmidt til at træffe beslutningen om at træde tilbage.

Han skal dog fortsætte som bestyrelsesformand, men Ken Auletta forventer at mangemilliardæren allerede i løbet af et års tid helt vil forlade Google.

Den nye Google-chef er en af de to oprindelige stiftere, Larry Page, men han bliver beskrevet som en indadvendt nørd, der helst vil kigge på sin Android-mobil under møder og hader at optræde i offentligheden og snakke med journalister og politikere.

Han skal nu modbevise, at Google er det, som Steve Ballmer kalder en ”one-trick pony” - at søgemaskinen er det eneste, som Google kan tjene penge på. I dag har Google mange forskellige tjenester og produkter – lige fra Android til Youtube – men det er stadig internet-søgning, der genererer de fleste af selskabets indtægter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere