Intel gør klar til at opgive EDI

Intel meddelte i sidste uge, at de vil udskifte EDI med RosettaNet standarden inden 2006.

Dermed bliver Intel det første firma, der offentligt forpligter sig til at opgive elektronisk data interchange. Processor-producenten meddelte også, at de har nået en milepæl i deres RosettaNet-bestræbelser. Inden årets udgang vil Intel udveksle data i RosettaNet formatet med 50 handelspartnere. Intel anser RosettaNet og internettet som omkostningsmæssigt bedre og som mere fleksibelt end EDI.


Selv om visse selskaber har foretaget EDI-transaktioner over internettet giver den nyere XML-teknologi adskillige fordele, mener Intel. EDI udveksler data i batch mode, hvilket betyder, at data overføres med visse forudbestemte intervaller - f.eks. dagligt - mens XML understøtter dataudveksling i realtid. Samtidig har RosettaNet nogle fejlfindingsfunktioner, der ikke findes i EDI. Det har gjort transaktionerne tre gange mere nøjagtige end dem foretaget i EDI, hævder Intel.


De 50 handelspartnere, der starter med at bruge RosettaNet er for det meste store virksomheder, der også har EDI forbindelse. I 2002 ønsker Intel også at bruge RosettaNet til at kommunikere med mindre partnere.


Intel regner med at nedsætte omkostningerne med to procent eller 564 millioner dollars om året, ved at deres leverandører går over til at benytte internetteknologi. Besparelserne kommer ved, at leverandørerne nu skal til selv at taste data ind i Intels system. Det bevirker, at Intel slipper for at taste data ind manuelt og samtidig sparer virksomheden penge ved at slippe for specialiserede netværk til dataoverførsler.


Intel regner også med at spare salgspersonale efterhånden som kunderne skal til selv at taste deres ordrer ind i et selvbetjeningssystem.


Selv om Intel nu har 35 partnere, der benytter RosettaNet, er det stadig en forsvindende lille del af Intels handel der går via RosettaNet. Mindre end en procent af Intels totale handel foregår for øjeblikket via RosettaNet standarden.


Intel har planer om at øge den type handel væsentligt og firmaet regner med at 50 procent af handelen går via RosettaNet i 2003.


Blandt de Intel-kunder, der nu benytter RosettaNet, er Compaq, IBM og distributøren Arrow Electronics.


(Kilde: internetweek.com)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
    Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    BI Excellence Day 2025

    Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

    30. april 2025 | Læs mere


    Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

    Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

    05. maj 2025 | Læs mere


    Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

    Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

    06. maj 2025 | Læs mere