NetDesign tilbage på danske hænder

Netværksvirksomheden NetDesign A/S i Farum blev den 28. februar købt tilbage af selskabets direktion, adm. direktør Bent Balsby og direktør Jørgen Kragbøll. De to er tidligere medstiftere af NetDesign. Tilbagekøbsprisen er et trecifret millionbeløb, når diverse forpligtelser overfor den tidligere ejerkreds medregnes.


Balsby og Kragbøll solgte sidste år NetDesign til den svenske IT-virksomhed Enator, der kort efter fusionerede med finske Tieto. Dermed blev NetDesign en del af Nordens største IT-virksomhed, TietoEnator Corporation - med en samlet omsætning på 10 mia. kr. Efter fusionen ændrede den nye koncernledelse imidlertid strategi, idet man besluttede at koncentrere sig om konsulent- og softwaremarkederne. Dette medførte, at hardware-tunge virksomheder, som bl.a. NetDesign og svenske Dotcom, blev sat til salg.


"Vi havde naturligvis set frem til et langsigtet samarbejde, med Enator fik åbenbart ikke den indflydelse i TietoEnator, som man havde kalkuleret med. Som stiftere i NetDesign har Jørgen Kragbøll og jeg mere end bare økonomisk interesse i virksomheden. Vi pointerede derfor over for TietoEnators ledelse, at vi ønskede medindflydelse på salget. Det fik vi, og vi har siden overvejet flere mulige løsninger. Overvejelser, der nu er endt med, at vi har købt virksomheden tilbage," siger Bent Balsby.


Direktionen har nu gennemført første fase, som har været at genvinde kontrollen over virksomheden. I de kommende to måneder skal selskabets endelige ejerstruktur fastlægges. Der foreligger to muligheder, hvor den første er salg af virksomheden til en anden international koncern med den rigtige profil og etik. Den anden mulighed er, at virksomhedens medarbejdere tilbydes aktier i selskabet.


"Efter et par interne informationsmøder, har medarbejderne tilkendegivet en helt overraskende stor interesse, hvilket naturligvis har glædet os meget. Vi føler os derfor forpligtede til at afdække denne mulighed - før vi eventuelt sælger virksomheder," fortæller Kragbøll og Balsby i en pressemeddelelse.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Fiftytwo A/S
    Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere