Finansloven og IT

Med det nye finanslovsforslag, som regeringen fremlagde i den forgangne uge, ser det ud til at 1999 bliver det år, hvor visionerne for fremtidens IT skal fastlægges og kun i nogen grad konkrete tiltag sættes i værk. I finansloven afsættes der 25 millioner kroner til dels udarbejdelse af visionen - Det digitale Danmark - dels til at igangsætte nogle af de initiativer, der kommer til at stå på IT-dagsorden i 1999: digital økonomi (e-handel), digital forvaltning (selvbetjeningssystemer, digital signatur, elektronisk arkivering), handcappedes IT-brug (syntetisk tale, talegenkendelse) og år 2000 problematikken.


Udredningen "Det digitale Danmark" bliver den meget spændende og imødesete udmeldning fra Forskningsminister Jan Trøjborg på visionerne for IT-området ind i det næste årtusinde. Nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen fra dataforeningens bestyrelse giver i nærværende blad, www.ddf.dk/s05.htm, en forsmag på, hvad dataforeningen bl.a. kunne tænke sig, at visionerne kommer til at dreje sig om.


Sundhedsområdet er et andet sted, hvor der skal lægges planer. Regeringen lægger op til, at der skal udarbejdes en national IT-strategi for sundhedssektoren. Der afsættes 10 millioner kroner årligt til denne opgave frem til år 2002 samt til opfølgning på strategien. IT-strategien skal sikre, at der sker en bedre prioritering af de IT-initiativer, der sættes i værk af myndighederne. Endvidere skal strategien sikre at patienter får en hurtigere og bedre service.


Set fra dataforeningens synspunkt er det glædeligt med disse initiativer, da det er vigtigt med pejlemærker for, hvad vi i fremtiden skal bruge vores skattekroner på IT-området til. Vi vil gå ind i en konstruktiv dialog med de relevante organer og gøre vores indflydelse gældende. Vi kan så håbe på, at der på baggrund af alle disse planer og strategier i fremtidige finanslove i højere grad end denne for i år, bliver sat konkrete aktiviteter i gang.


Thomas Eriksen

Informationskonsulent i Dansk Dataforening





    IT-JOB

    Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

    Senior Test Manager

    Netcompany A/S

    IT Consultant

    Visma DataLøn og ProLøn

    Leder til udviklingsteam
    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Alfapeople Nordic A/S
    Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

    Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

    08. oktober 2024 | Læs mere


    Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

    Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

    23. oktober 2024 | Læs mere


    Årets CISO 2024

    Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    24. oktober 2024 | Læs mere