TDC udskyder 4G-satsning

Dårlige dongles får TDC til at udskyde lanceringen af hurtigere mobilt internet.

I slutningen af 2010 var TDC meget ihærdig for at proklamere en snarlig lancering af 4G. En lancering i januar ville gøre TDC til det første teleselskab, hvor kunderne kunne købe 4G-hastigheder.

Men sådan skulle det ikke gå.

Telia overhalede TDC og kunne som det første selskab sælge 4G-dongles allerede i december. Siden har TDC været meget tavs om 4G.

Nu fortæller TDC-boss Henrik Poulsen, at den pludselige opbremsning af 4G-aktiviteter ikke skyldes, at firmaer er blevet tøsefornærmet over Telias snigløb. Tavsheden skyldes dårlige dongles.

"Vi kunne godt have lanceret på baggrund af de dongles, vi har fået, men vi valgte at lade være på grund af kvaliteten. Brugeroplevelsen er ikke god nok, fordi de ikke klarer overgangen fra 4G- til 2G- eller 3G-nettene tilstrækkelig godt. Forbindelsen bliver simpelthen tabt," siger administrerende direktør Henrik Poulsen til Computerworld.

TDC lovede at dække landets fire største byer kort inde i 2011, men det har dongle-kvaliteten altså forhindret.

Henrik Poulsen kan ikke sætte en dato på, hvornår landets største teleselskab begynder at markedsføre 4G.
 

Telias dongles er også dårlige

TDC-bossen indikerer over for Computerworld, at TDC sagtens kunne have tændt for netværket, men at det ikke ville være reelt over for brugerne i forhold til kvaliteten. En stikkende bemærkning til Telia, som dog ikke lægger skjul på, at de første kunder på 4G kan få nogle ustabile oplevelser. I december indrømmede Telia over for ComON, at overleveringen fra 4G til de nuværende netværk er ustabil og resulterer i, at brugerne smides af.

"Vi er jo bare tidligt ude, og det er en af de ting, vi må tage med," sagde Ole Hauris, der er radio access network planning manager hos Telia.

I øjeblikket kan en bruger opleve udfald eller ventetider på op til 30 sekunder, når der overleveres signaler fra 4G til 2G/3G, men Telia forventer inden sommer, at deres dongles kan levere en flydende overgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere