Nye mobilselskaber uden innovation

Der findes i dag knap 130 mobilabonnementer fordelt på 30 mobilselskaber i Danmark, og inden for de seneste par måneder har fem nye selskaber set dagens lys. Men det stopper ikke her, vurderer teleanalytiker.

Der findes i dag 30 mobilselskaber i Danmark, og alene inden for de sidste 2-3 måneder er der kommet fem nye til: Zeromobil, Happii, Bibob, We Mobile og telnokia. De kan deles op i to kategorier. Dem, der forsøger at bygge en kundebase op med salg for øje, som for eksempel Bibob, og så dem, der er et subbrand til et mobilselskab eller et supplement til et firma.

Uanset hvordan man vender og drejer forretningsmodellen, så handler det om at tjene penge. Og det gør man kun ved at have kunder og helst mange. Chancerne for at overleve på det danske mobilmarked varierer alt efter, hvilket grundlag man bygger selskabet på.

Et nyt selskab, som er et subbrand til et andet mobilselskab, er telnokia. Det hører under debitel, som igen er ejet af Telia. Derfor har et mobilselskab som telnokia gode muligheder for at overleve på det danske marked, da de for det første har pengestærke Telia i ryggen, men også har lave omkostninger, da de bruger Telias netværk:
- telnokia har ikke kostet meget mere end prisen for at lave et website, vurderer teleanalytikeren John Strand overfor Mobil.

"De har den fordel, at hver gang de omsætter en krone, så ryger den krone ned i lommen på Telia, mens et selskab som Bibob kun tjener 25 øre per omsat krone," siger han.

Innovation ikke-eksisterende

Danmark er et lille land med kun 5,5 millioner mennesker. Derfor kan det lyde voldsomt med 130 mobilabonnementer og 30 mobilselskaber. Men John Strand tror ikke, at det vil sætte en stopper for nye selskaber:

"I Tyskland var der for to år siden ti spillere på mobilmarkedet. I dag er der næsten 100. Markedet vil gå op og ned. Når nogen går konkurs, vil nye dukke op," siger han.

Men det danske marked er svært, vurderer Strand, der i øvrigt mener, at innovationen på det danske mobilmarked er ikke-eksisterende:

"Dansk Supermarked har forsøgt sig med mobiltelefoni som supplement til deres kunder, men de har gjort det af Helvede til. Mobivic har været gode til distribution, men har kun 13.000 kunder. Sat højt omsætter deres kunder for 100 kroner om måneden, og hvor meget tjener de lige på det?" spørger Strand retorisk.

"Innovationen på det danske mobilmarked er ikke-eksisterende. Det, der kommer i Danmark, kan vi se flere eksempler på i udlandet. For eksempel er Zeromobil en kopi af Blyk i England, og Blyk har endnu ikke bevist sin eksistensberettigelse," siger han.

Fire kriterier for succes

Strand vurderer, at mange har en drøm om at få et selskab med en stor kundebase med salg til følge. Går man rundt med samme en drøm, så skal fire kriterier opfyldes, hvis man skal have chance for at få succes," fortæller Strand.

1) Man skal have en billig distribution. For eksempel ved at tiltrække kunder gennem egne butikker.

2) Man skal ikke kun differentiere sig på pris. Man skal have et produkt, som kunderne tror på.

3) Man skal have en stærk leder. To eksempler er Frank Rasmussen fra Bibob og Teddy Søgaard Pedersen, tidligere direktør for CBB.

4) Man skal generelt sørge for at have lave omkostninger. Når alt kommer til alt, så får det selskab succes, som formår at få kunderne billigst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere