Pc-salget vil stige med 20 procent i år

Analysefirmaet Gartner ser lysere på fremtiden og forudser, at det globale salg af computere vil stige med 20 procent i 2010.

På to måneder har analysefirmet Gartner skruet op for sine forventninger til pc-salget i år. I december forudså analysefirmaet, at der ville være en stigning i salget på 13 procent i 2010, men nu har Gartner skiftet mening og tror, at væksten i stedet vil blive på 19,7 procent.

»Muligheder og risici for pc-markedet hælder bestemt til den positive side for tiden efter mange kvartaler, hvor udsigterne var usikre. Nye muligheder kommer frem, som vil udvide økosystemet omkring pc-branchen og stimulere valgmuligheder og konkurrencen. I sidste ende vil det være forbrugerne, der afgør, præcis hvor langt det økosystem vil blive udvidet, og i hvilken hastighed pc-branchen vil vokse,« siger Ranjit Atwal, der er ledende analytiker hos Gartner.

Gartner forventer, at der vil blive solgt 366 millioner stationære og bærbare computere i år mod de 306 millioner enheder, der blev solgt i 2009. Målt i penge vil stigningen i år blive på 12 procent og nå op på 1335 milliarder kroner.

Det er især de bærbare computere og især de små minibærbare netbooks, der står på kundernes indkøbsliste. Men de mange netbooks popularitet vil dog snart blive udfordret af nye modeller, der vil udkonkurrere dem.

»Vi forventer, at mobile pc’er skaber 90 procent af pc-væksten i de næste tre år. I 2009 udgjorde mobile pc’er 55 procent af alle solgte pc’er, men i 2012 vil de stå for næsten 70 procent af solgte pc’er. Minibærbare er igen i 2010 forventet til at øge væksten i mobile pc’er, men deres bidrag er forventet at falde bemærkelsesværdigt i kraft af øget konkurrence fra nye ultra-lav-volts-, ULV-ultraportable og næstegenerations tablet-pc’er,« siger Gartners researchleder George Shiffler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere