Stjal 130.000.000 kreditkort-numre

Dom i historiens største data-kup.

Da Albert Gonzalez var 17 år hackede han sig ind på den indiske regerings netværk og efterlod hånlige beskeder på en hjemmeside. Drengestregen udløste ikke nogen straf, men Albert fik at vide, at han nok skulle holde sig væk fra computere i fremtiden.

Men det gjorde han ikke.

Og nu er den cubansk-fødte Albert Gonzalez dømt for at være hovedmanden bag det mest omfattende datatyveri i USA's historie.

De første anklager lød på tyveri af 41 millioner kreditkortoplysninger. Men Gonzalez og hans sammensvornes udbytte har været markant større.
I det endelige anklageskrift er listen af Gonzalez’ overtrædelser nærmest uendelig. Og det er blevet opgjort, at hans gruppe har stjålet oplysninger fra ikke mindre end 130 millioner kreditkort.

En sladrehank
Som 19-årig var Gonzalez en del af netværket Shadowcrew, der også var indblandet i tyveri og salg af millioner af kreditkortoplysninger. Gonzalez slap dog igen for straf ved at sladre om andre i gruppen.

Men Albert Gonzalez fortsatte bare ulovlighederne i ledtog med andre kriminelle. Og siden årtusindeskiftet har anklagemyndigheden haft mulighed for at indsamle rigeligt med anklager, der kan sætte Gonzalez bag tremmer i lang tid.
I 2007 var han for eksempel med til at sætte udstyr op i en arcadehal, så data fra 675 kreditkort kunne opsnuses. Kortene blev herefter lænset for samlet set 600.000 dollars.

I flere gange har han været på hacker-udflugt i sin bil og udført wardriving. Altså ledt efter usikre WiFi-forbindelser på sin vej.
Det har givet bytte. Flere gange havde han held til at finde usikre firmanetværk, som han kunne kompromittere og derefter lænse firmaernes databaser, der var fulde af kreditkortoplysninger.

Men arcade-hal-tyveriet og hacker-udflugten var blot en lille dråbe i det enorme hav af datakriminalitet, som Albert Gonzalez har sit fingeraftryk på.
Hackeren er nu blevet dømt for medvirken til at stjæle kreditkortoplysninger om 130 millioner kortnumre. Læs mere om den driftige hackers bedrifter på Wikipedia.

Gravede millioner ned i haven
Albert Gonzalez blev fængslet for snart to år siden, og dommen faldt i denne uge. Ved at indgå en handel med anklagemyndigheden er straffen bragt ned på 20 års fængsel.

I løbet af retssagen har Gonzalez hævdet, at det var nysgerrighed, der drev ham til at se, hvor langt han kunne gå. Men det er tydeligt, at han også har levet godt af sine kriminelle handlinger. I forbindelse med aftalen har han overdraget sin lejlighed i Miami, sin blå BMW 330i, en IBM og en Toshiba bærbar, en Glock 27 pistol, en Nokia-telefon, en fingerring af mærket Tiffany og tre Rolex-ure til anklagemyndigheden.

Og så har han inviteret politiet på besøg i sine forældrenes have, hvor han havde gravet lidt over en million dollars ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere