Glæden hos flere af landets teleselskaber var stor, da Konkurrencestyrelsen i starten af september gav teleselskabet 3 lov til at binde kunderne til deres 3G-telefoner i op til 12 måneder. Men det viser sig nu at blive en kort fornøjelse. Et bredt flertal i Folketinget er parat med uforbeholden støtte til videnskabsminister Helge Sanders forslag om at omstøde afgørelsen fra Konkurrencestyrelsen.
Både Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og de Radikale er for en fastholdelse af bindingsperioden på seks måneder. Flere af partierne taler desuden om at perioden sagtens kunne være endnu kortere.
Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti understreger overfor Jyllands-Posten, at partiets overordnede mål er at få fjernet bindingsperioden helt, og også hos Venstre er man parate til at se på længden af bindingerne.
»Vi har ikke lagt os fast i sagen, men jeg vil anbefale et halvt års binding eller mindre. Bindingsperioden bliver under ingen omstændigheder længere,« siger Venstres teleordfører, Tina Nedergaard, til Jyllands-Posten.
Danmark er et af de eneste europæiske lande med kun seks måneders bindingsperioder på mobilabonnementer. 12 og helt op til 24 måneder er det mest almindelige i andre lande.
Med den politiske enighed ser der ud til at være stukket en effektiv kæp i hjulet for teleselskabernes forhåbninger om 12 måneders bindingsperioder. Sonofon havde ellers, i kølvandet på at 3 fik lov til 12 måneder, indsendt en lignende ansøgning til Konkurrencestyrelsen.
Der er dog ikke 100 procent enighed blandt teleselskaberne om at ville have længere bindingsperioder. TDC, CBB og Telmore er godt tilfredse med seks måneder, mens Telia, Orange, Sonofon, Tele2 og 3 ønsker at binde kunderne længere tid.
Med den politiske enighed slår Helge Sander desuden fast, at det er IT- og Telestyrelsen, der er den regulerende myndighed på teleområdet - og ikke Konkurrencestyrelsen.