Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Nyt program identificerer originale Nokia-batterier

Som led i kampen mod farlige piratbatterier præsenterer Nokia et nyt mærkningsprogram, der skal hjælpe forbrugerne til at identificere originale Nokia-batterier.

Nokia præsenterer i dag et nyt mærkningsprogram, der skal hjælpe forbrugerne til at identificere originale Nokia-batterier. Det sker som led i kampen mod farlige piratbatterier, der i de seneste år har forårsaget en lang række mobileksplosioner.

Alle nye Nokia-batterier får labels med hologrammer. Hologrammerne skal sikre forbrugerne, at de anvender et originalt Nokia-batteri, meddeler Nokia.

Det skal gøre det nemmere for forbrugerne at skelne mellem originale Nokia-batterier og piratbatterier.

»Forbrugernes sikkerhed er det vigtigste for os, og vi tager endnu et skridt for at gøre forbrugerne opmærksomme på faren ved piratbatterier og produkter af lav kvalitet fra en tredje part,« siger Razvan Olosu, Vice President of Mobile Enhancements, Multimedia, Nokia.

Hologrammerne på Nokia-batterierne består af et holografisk billede og en originalkode, som er gemt under et skrabefelt på batteriets label. Forbrugerne kan selv undersøge det holografiske billede, og se de detaljerede informationer for at tjekke, om batteriet er originalt.

De visuelle elementer inkluderer det kendte Nokia Connecting Hands-logo, Nokia Original tilbehør-logoet med en serie prikker omkring.

Brugeren kan enten online eller via sms verificere originalkoden, som består af 20 cifre, der er gemt i skrabefeltet, oplyser Nokia i en pressemeddelelse.

En række mobiltelefoner, heraf et stort antal Nokia-telefoner, er de seneste år eksploderet, og har i flere tilfælde forårsaget brandskader. Eksplosionerne skyldes overophedning af batterier, som har vist sig at være uoriginale piratkopier.

Nokia har gentagne gange advaret mod brug af uoriginale batterier, men både forbrugere og forhandlere har haft svært ved at skelne de uoriginale og originale batterier fra hinanden.

I november 2003 hævdede belgiske forskere, at originale Nokia-batterier kunne eksplodere. Efterfølgende viste det sig, at forskerne havde testet uoriginale batterier, hvilket illustrerer, hvor svært det er at skelne mellem batterierne.

Nokia er i den sammenhæng blevet kritiseret for ikke at gøre nok for at hjælpe den enkelte forbruger til at identificere sikre batteri-produkter, - en kritik Nokia nu imødekommer med det nye mærkningsprogram.

Implementeringen af Nokias mærkningsprogram kommer til at omhandle alle nye batterier i salgspakker med Nokia-telefoner, salgspakker med Nokia-batterier og salgspakker med Nokia-tilbehør, oplyser Nokia endvidere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere