Danske Bank glad for 50 øre-kritik

Topchefen i Danske Bank er på ét punkt glad for den massive kritik i forbindelse med 50 øre-gebyret. Peter Straarup var manden, der agerede skydeskive i medierne, da debatten var på sit højeste.

Debatten om gebyret på 50 øre på Dankort-transaktioner har givet Danske Bank og især topchefen Peter Straarup masser af negativ spalteplads og kritiske minutter i landets medier.

Peter Straarup fortæller dog nu, at han på ét område er glad for 50 øre-sagen.

»Sagen om de 50 øre på Dankortet skal i den forbindelse roses for én ting - den hjalp os til at indse, at vi selv må træde offentligt frem, når vi gerne vil forklare noget ordentligt og fyldestgørende,« skriver topchefen ifølge Berlingske Tidende i Koncernnyt, som er Danske Banks medarbejderblad.

Peter Straarup er formand for bankernes interesseorganisation, Finansrådet. Derfor var han skydeskive på skærmen, i radioen og spalterne, da debatten om gebyret var på sit højeste.

»Særligt med henblik på at komme noget af den mytologi, der med tiden har hobet sig op omkring gebyrerne, til livs. Fakta er som bekendt, at gebyrer, der fylder så uendelig meget i dagspressen - privatkundernes transaktioner - kun udgør forsvindende lidt i det samlede billede,« skriver topchefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere