Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

"Billig" iPhone kan blive dyr

Steve Jobs lovede i går mandag verden en iPhone 3G til 199 dollars, men det er ikke en pris, man som dansker skal sætte næsen op efter.

Den amerikanske grundpris for en iPhone 3G med 8 Gb hukommelse er ganske vist 199 dollars, men så binder man sig også til AT&T abonnementet i 24 måneder.

Herhjemme kan Telia, som i øjeblikket er eneforhandler af iPhone, kun binde kunderne i seks måneder, så de har altså kun en fjerdel af tiden til at tjene de samme penge som eksempelvis AT&T.

Den 'billige' iPhone skyldes blandt andet, at Apple er gået bort fra at tjene penge på forbrugernes samtaler og i stedet satser på, at teleselskaberne giver tilskud til telefonen.

Af samme årsag forventes amerikanske AT&T at sætte månedsprisen for et iPhone-abonnement op fra 49 til 95 dollars.

Den billigste data pakke i USA i øjeblikket koster 30 dollars og den billigste talepakke koster knap 40. Altså sammenlagt 69,95 dollars, fortæller teleanalytiker John Strand til ComON.

En hurtig udregning, foretaget af samme teleanalytiker, viser følgende tal: 69,95 dollars i 24 måneder = 1689 dollars + telefonens 199,-. Det giver en samlet pris på 1.878 amerikanske dollars, eller 9.032 kroner.


Sat skarpt op så har Telia altså kun seks måneder til at tjene et tilsvarende beløb. Det kan gøres ved et dyrt månedsabonnement og en billig telefon - eller omvendt - samt ved en erhvervsrettet løsning, med en længere bindingsperiode.

"Reelt eksisterer kun disse tre muligheder," siger John Strand, der i øvrigt ikke venter, salget af iPhone kommer til at vise synlige udsving i Telias regnskab.

John Strand forudsigelser vækker ikke de store følelser hos Telia:


»Hvis John Strand vil spekulere i vores priser, må han gerne det, men det ændrer ikke ved, at vi stadig venter med udmeldinger. Vi har indgået en aftale med Apple om tavshed, og vil selvfølgelig komme ud med noget nærmere inden den 11. juli, men altså ikke nu«, siger pressechef Rune Fick Hansen fra Telia til mobil.nu

Det med ikke at udtale sig, kommer ikke bag på John Strand. Han mener, det ganske enkelt skyldes, at teleselskabet endnu ikke aner, hvad hvad iPhone skal koste og hvordan den skal prissættes.

»Telia har branchens største 'turn', det vil sige, kunder der forlader selskabet til fordel for andre, efter deres bindingsperiode er ophørt. Derfor har Telia ikke råd til andet, end tjene telefonen ind igen i løbet at de seks måneder, abonnementet er bindende«, afslutter teleanalytiker Strand.

Summa summarum: Det er stadig ikke muligt at sætte en dansk pris på iPhone - men billig bliver den ikke, hvis man tager de 199 dollars som udgangspunkt.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere