ComON mener: Muse-samarbejde inden det er for sent

Den ergonomiske mus og hæve/sænkebordet er opfundet, men har langt fra vundet indpas på alle danske kontorer. Sat på spidsen står vi i dag på kontoret hvor man stod i 60'erne med arbejdsmiljøet ved samlebåndene på fabrikkerne.

Vi er godt klar over, både arbejdsgiver og medarbejdere, at otte timer foran skærmen med musen i hånden hver dag ikke er smart. Vi burde stå op indimellem, bruge genvejstaster og hvad der ellers kunne være godt for os. Men vi gør det ikke, fordi vi på langt de fleste kontorarbejdspladser ganske enkelt ikke er kommet så langt i vores udvikling.

Først da de nedslidte medarbejdere begyndte at forlade fabrikkerne i bundter begyndte man for alvor at kigge på arbejdsmiljøet ved samlebåndene.

Hvis ikke vi skal stå i samme situation om få år, med et væld af kasserede medarbejdere, bør vi i fællesskab gøre noget nu for at forbedre arbejdsmiljøet på de danske kontorer.

Ifølge eksperterne er en museskade ikke en arbejdsskade, da den ikke er varig. Uanset om eksperterne på et senere tidspunkt bliver klogere og ændrer mening, så må vi stadig forholde os til de skader den lille mus forvolder her og nu.

For selvom medarbejderne ikke bliver uarbejdsdygtige til evig tid, vil det stigende antal museskader få stor betydning for sygefraværet og dermed virksomhedens produktivitet.

Som vidensamfund er vi afhængige af gode hjerner frem for manuelt arbejdskraft og derfor er det ekstra vigtigt at vi ikke sender vores råstof hjem i seng fordi deres hænder snurrer.

Computeren og musen er kommet for at blive som omdrejningspunktet i den moderne vidensarbejders dagligdag, og vi bliver derfor i fællesskab, medarbejdere, virksomheder og samfundet som helhed, nødt til at tage et ansvar for arbejdsmiljøet på kontorerne.

Ergonomiske mus, strækøvelser, hæve/sænkeborde og medarbejdernes generelle ve og vel bør derfor højt op på virksomhedernes dagsorden, ligesom man blandt arbejdsmarkedets parter bør stoppe skyttegravskrigene og gå i dialog om hvordan vi i fællesskab løfter opgaven med at forebygge muse- og rygskader i stedet for at sagsøge hinanden og helbrede når skaden er sket.

Det mener ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering