Google sender printeren ud i skyen

Print fra skyen. Det bliver muligt med Google Cloud Print, der nu er frigivet som open source.

Programmørholdet bag Googles browser-operativsystem Chrome OS har torsdag frigivet koden til cloud-computing-printsystemet Google Cloud Print under en open source-licens. Cloud Print er udviklet som print-subsystem til Chrome OS, men kan også tilpasses af tredjeparter til egne formål.

Cloud computing har gjort det muligt at tilgå sine dokumenter, mails og andre data fra alle typer af mobile enheder, men for at udskrive dokumenter er man stadig nødt til at installere drivere til den lokale printer – og det fungerer ikke fra mange af disse nye enheder.

Og man skal nok heller ikke regne med, at printer-firmaerne vil udvikle drivere til hver enkelt type af enhed – fra netbooks og smartphones til tavlecomputere som iPad.

I dag er man stadig nødt til at bruge browserens printdialog og operativsystemets drivere for at printe fra web-software som Google Docs og webmail-programmer. Og hvis man f.eks. bruger en browser på en smartphone uden printer-drivere, kan man slet ikke udskrive.

Google Cloud Print skal løse dette problem og gøre det muligt at printe fra enhver enhed til hvilken som helst printer gennem skyen.

I stedet for at bruge det lokale operativsystem til at håndtere printerjobs sendes opgaverne direkte fra web-applikationen til Cloud Print, som så sørger for at formidle udskriftsopgaven videre til den rigtige printer over nettet.

Det kræver så en ny generation af ”cloud-aware printers”, altså netopkoblede printere, der henter printopgaver fra skyen.

Og Google håber, at printer-producenterne vil begynde at indbygge den nødvendige teknologi i deres produkter. I dag er man stadig nødt til at bruge lokal proxy-software til at forbinde sine printere med skyen.

Datasikkerheden skulle være i top, lover Google – kommunikationen med printertjenesten sker over en krypteret forbindelse og alle data om printjobs slettes fra serverne så snart dokumentet er udskrevet.

For at undgå spam-angreb er det kun registrerede Google-brugere, der kan sende printopgaver til sky-printere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere