Artikel top billede

Anonymous bygger sit eget sociale netværk

Den løst organiserede hacker-sammenslutning Anonymous vil skabe sit eget sociale netværk.

I denne uge afholdes den berømte hacker-konference Defcon i Las Vegas og det svirrer allerede med meldinger på forhånd. Én af dem er, at hacker-fællesskabet Anonymous kommer med sit eget ”sociale netværk” under navnet Anon+. Det lyder som Google+ og det er nok ikke helt tilfældigt.

Projektet blev annonceret forleden i en tweet fra @YourAnonNews, der peger på en blog med flere informationer om Anon+. Det ser ud til at målet er at skabe en anonym open-source kommunikations-platform, hvor man kan udveksle informationer uden at myndigheder og virksomheder har mulighed for at udøve censur.

I beskrivelsen kan man også læse, at Anon+ skal fungere som en form for ”uddannelses-platform”, hvor brugerne kan få gratis undervisning. Det fremgår dog ikke, hvad der skal undervises i – så man kunne spekulere på, om Anonymous vil uddanne fremtidens hackere.

Desuden nævnes at der bliver mulighed for at udveksle penge gennem en form for alternativ valuta – en del af beskrivelsen lyder som den meget omtalte Bitcoin-valuta (det er allerede muligt at donere til projektet med Bitcoins). Men det nævnes også, at brugerne kan generere deres egne penge med alternative energikilder som vindmøller, solpaneler og geotermik.

Anonymous fortæller ikke, hvordan dette skal fungere i praksis – det er nok ikke meningen, at brugerne skal begynde at grave i baghaven efter geotermiske kilder.

Det er da også svært at tage projektbeskrivelsen helt alvorligt, og man kan spørge om den løse struktur som kendetegner Anonymous og LulzSec er egnet til et større udviklingsprojekt som dette. For slet ikke at tale om, hvorvidt folk vil stole nok på hacker-gruppen til at overlade deres personlige data til et websted som Anon+.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere