Google-stiftere bliver milliardærer

Den planlagte børsnotering af internet-søgemaskinen Google vil gøre grundlæggerne Sergey Brin og Larry Page til to af verdens rigeste mænd.

I forbindelse med børsnoteringen skal de eksisterende Google-aktionærer sælge aktier for omkring 2,7 milliarder dollar eller 17 milliarder kroner. Det betyder at de to grundlæggere, den 30-årige Larry Page og den 31-årige Sergey Brin, snart kan regnes blandt verdens rigeste mennesker.

Det skønnes at de to stiftere ejer omkring en tredjedel af selskabet, og hvis man regner ud fra den forventede aktiekurs, har hver af dem en personlig formue på omkring 25 milliarder kroner.

Selskabets samlede værdi anslås til 150 milliarder kroner, men nogle analytikere mener dog, at Google snarere er dobbelt så meget værd, mens andre er mere skeptiske.

På Forbes' aktuelle liste over verdens rigeste vil de to Google-stiftere sandsynligvis lande på plads 40 efter den kommende børsnotering.

Ifølge firmaets seneste årsregnskab modtog Page og Brin hver knap en million kroner i løn samt en bonus på 1,3 mio. kroner i 2003.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere