Politiets ekstra øje: Kameramobiler

Ved at blogge billeder af gerningssteder og flygtende forbrydere kan politiets arbejde blive mere effektivt. Forsøg med satellit-navigering koblet på mobilerne er dog ikke faldet helt heldigt ud.

Med høj fart, skrigende dæk og blå blink forfølger politibilen den flygtende biltyv. Betjenten på passagersædet skal have sendt bilens position videre til kolleger, der deltager i jagten. Mens han klamrer sig til sædet forsøger han at aflæse gadenavnene på mobiltelefonens lille skærm. Betjenten sidder med en Sony Erisson K970 mobiltelefon med GPS-modul, der som led i et lokalt forsøg et blevet uddelt til 40 betjente.

Generelt falder forsøget ikke heldigt ud, fremgår det af evalueringsrapporten. Problemet er, at telefonens skærm er for lille til de specielle forhold, der hersker i en patruljevogn under eftersætning.

»Det kan være, det går stærkt, og at jagten foregår om natten. Så er skærmen simpelthen for lille til, at man kan bruge den i praksis,« fortæller Henning Dahl, der er politikommissær i Sydøstjyllands politi.

Hvad der derimod virkede som en kæmpe hjælp til betjentene var mobiltelefonens indbyggede 3,2 megapixel kamera samt ikke mindst muligheden for at blogge billederne.

»Hvis en røver er blevet filmet af bankens overvågningskamera, er det faktisk meget hurtigt at bruge kameramobilen og tage et foto af ham direkte fra bankens monitor, og derpå sende billedet ud på politi-bloggen, så andre betjente får signalementet i løbet af få sekunder. Det kan også være en stor hjælp i forbindelse med en ulykke, hvor de først tilkomne betjente hurtigt kan sende et billeder af forholdene hjem til vagthavende, som dermed for overblik med det samme. Derfor har vi klart anbefalet, at betjente udstyres med gode kameramobiler i perioden frem til de nye Tetra-radio kommer om nogle år,« fortæller Henning Dahl.

En række forskellige mobiltelefoner med gode kameraer er blevet afprøvet af lovens lange arm, og både hundetjensten, det beredne politi og københavnske og sønderjyske betjente har deltaget i forsøget.

Den positive evalueringsrapport blev afleveret for et par måneder siden, men foreløbigt ligger anbefalingen om at skaffe betjenetene nye mobiler på et skrivebord hos den lokale politiledelse.

»Det er jo lige det med pengene,« konstaterer politikommisæren tørt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere