Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Microsoft hjælper små danske virksomheder

Microsoft har valgt at indgå i et samarbejde om at sikre vækst for de mindre og mellemstore virksomheder i Danmark.

Der er et stort potentiale for vækst i danske små og mellemstore virksomheder. Men mange går glip af oplagte muligheder for at søge støtte til denne vækst selv om der findes flere end 150 offentlige tilskudsordninger (europæiske, nationale og regionale), som kan søges af danske virksomheder.

Nu søsættes et privat-offentligt samarbejde, European Grants Advisor (EUGA), i Danmark med henblik på at give de små og mellemstore virksomheders bedre mulighed for at få del i den offentlige medfinansiering.

EUGA er et pan-europæisk initiativ drevet af Microsoft, HP og Intel. I løbet af 2006 vil EUGA være implementeret i alle 25 EU lande. Initiativet implementeres nationalt som privat-offentlige samarbejder og skal øge virksomhedernes opmærksomhed på støttemuligheder samt give bedre adgang til rådgivning og projektkvalificering.

I Danmark lanceres EUGA af Microsoft og Hewlett-Packard sammen med to af partnerne bag den nuværende Finansieringsguiden.dk, nemlig EuroCenter og Vækstfonden.

»Selv om en del danske virksomheder har forstået at udnytte de offentlige finansieringsmuligheder, vil endnu flere kunne få del i midlerne. Samtidig afsættes der både på nationalt plan og i EU endnu større puljer til finansiering af forskning og udvikling end hidtil. Eksempelvis forventes EU's 7. rammeprogram at omfatte 360 milliarder kroner øremærket til forskning og teknologisk udvikling - næsten en fordobling i forhold til det 6. rammeprogram. De midler skal også komme danske vækstvirksomheder til gode,« siger Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden.

Finansieringsguiden.dk indeholder allerede informationer om de forskellige støtteordninger og finansieringsmuligheder på såvel nationalt som europæisk plan og tjenesten vil blive integreret og udvidet i det nye samarbejde. Det vil nu blive muligt at få personlig hjælp til projektkvalificering, ligesom der lægges vægt på at kunne anvise konsulentbistand til selve ansøgningsforløbet - en mulighed, som vil kunne spare ressourcer internt i virksomheden og sikre, at ansøgningerne får størst muligt potentiale for succes.

»Vores erfaring viser, at behovet for rådgivning i ansøgningsprocessen er betydeligt. Da konkurrencen om midlerne er stor, er det vigtigt, at de danske ansøgninger har et meget højt kvalitetsniveau,« siger Annette Borchsenius, centerchef i EuroCenter.

Administrerende direktør i Microsoft Jørgen Bardenfleth forklarer, hvorfor en stor virksomhed som Microsoft har valgt at indgå i et samarbejde om at sikre vækst for de mindre og mellemstore virksomheder i Danmark:

»Fremtidens vækst kræver investeringer, og som en stor international virksomhed i Danmark har vi al mulig interesse i at sikre, at Danmark også på længere sigt er en nation med konkurrenceevne og købekraft. Med EUGA-samarbejdet er vi med til at sikre vækstlaget i erhvervslivet - og dermed vores eget kundegrundlag,« siger Jørgen Bardenfleth.

Walther Thygesen, administrerende direktør i Hewlett-Packard understreger, at tiden er inde til at gøre finansieringsmulighederne endnu mere synlige og klæde virksomhederne bedre på til at udnytte dem.

»Mange virksomheder mangler overblik over de forskellige medfinansieringsordninger og hvilke der er relevante for netop deres projekt. Dertil kommer, at virksomhederne ikke har de nødvendige ressourcer for at kunne udnytte ordningerne. Det er præcis disse problemstillinger, som vi adresserer med det nye initiativ,« siger Walther Thygesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere