Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Teleudvalg møder kritik fra mindre teleselskaber

Et nyoprettet teleudvalg fra IT- og Telestyrelsen, Teleforum, møder kritik fra de alternative udbydere, der føler sig sat uden for.

IT- og Telestyrelsen er klar med et nyt teleudvalg, som en direkte konsekvens af den kritik, som teleselskaberne rejste i forbindelse med styrelsens telekonkurrenceredegørelse fra sidste år. Det skriver Jyllands-Posten.

Men sammensætningen af det nye udvalg tager udgangspunkt i det gamle Teleudvalg, hvor TDC og Sonofon var ene om at repræsentere teleselskaberne, og det har fået en række mindre tele- og internetselskaber til at rejse kritik af udvalget.

»IT- og Telestyrelsen har ikke inviteret selskaber på basis af, hvor aktive de er i debatten om branchen De har udelukkende inviteret selskaber som var i det gamle Teleråd, og det forekommer lidt mærkeligt,« siger Serge Lupas, administrerende direktør i Tiscali.

Han undrer sig især over, at en nydannet sammmenslutning af tele- og it-selskaber, Samarbejdsgruppen af Alternative Teleoperatører (SAT), ikke har modtaget en invitation til at sidde med ved bordet.

Blandt medlemmerne i SAT er Tele2, Tiscali og COLT Telecom, der hver især har kritiseret markedsvilkårene for branchens mindre selskaber.

Har klaget til TDC

Nogle af SAT-medlemmerne har offentligt anklaget TDC's teknikere for at miskreditere deres selskaber og direkte opfordre kunderne til at skifte til TDC.

»Vi har klaget til TDC, men vi har ikke hørt fra dem,« siger Serge Lupas.

Men han mener ikke, at det blot er TDC, der er svære at råbe op. Det gælder også IT- og Telestyrelsen. Lupas håber, at det nye Teleforum kan være med til at dæmme op for sådanne problemer.

Administrerende direktør i IT- og Telestyrelsen, Jørgen Abild Andersen, er forundret over kritikken, efter som han aldrig har modtaget en henvendelse fra SAT-gruppen.

Om udvalgets sammensætning siger han:

»Brancheorganisationerne, der var med i Telerådet, kommer med i Teleforum. Men samtidig har vi valgt også at tilbyde repræsentation til de udbydere, som havde sæde i Telerådet, og som mener at kunne afse ressourcer til arbejdet. Det er ikke tænkt som et forum, der skal løse enkelte selskabers individuelle problemer.«

Samtidig understreger Jørgen Abild Andersen, at eftersom samtlige udbydere ham bekendt er repræsenteret i brancheorganisationer, har de alle mulighed for at blive hørt.

Det første møde i det nye Teleforum skal efter planen finde sted i løbet af efteråret, og tanken er, at parterne skal mødes tre-fire gange om året for at drøfte, hvordan telereguleringen fungerer i praksis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere