Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Få danske teknologi-virksomheder i vækst

Blot tre danske teknologivirksomheder har fundet plads på listen over Europas 500 hurtigst voksende.

Der er meget få hurtigt voksende teknologivirksomheder i Danmark, sammenlignet med de lande, vi normalt sammenligner os med.

Blot tre danske virksomheder har fundet plads på revisionsfirmaets Deloittes liste »European Technology Fast 500«, der opstiller de gennemsnitlige vækstrater gennem de sidste fem år for Europas 500 hurtigst voksende teknologivirksomheder. Det skriver Mandag Morgen.

Til sammenligning er der 50 norske og 25 svenske virksomheder på listen, der domineres af it-virksomheder. De tre danske virksomheder - Bruhn Newtech, Milestone Systems og Tia Technology - er alle leverandører af software til sikkerhed og tryghed.

Virksomhederne kommer ind som henholdsvis nummer 244, 306 og 468 på listen.

»Listen viser, hvor gode vi er til at skabe hurtigløbere. Der er der altså mange er der altså mange andre lande, der er bedre til end os. Jeg ser heller ikke nogle åbenbare virksomheder i horisonten. De er vigtige at have, når du tænker på, hvilket løft, et fyrtårn kan give. Et fyrtårn viser os, at det kan lade gøre. Den er med til at skabe en kultur af iværksættere,« siger Kim Gerner, partner og leder af Deloitte Videnscenter for IT, Tele og Medier til Mandag Morgen.

Listen er samtidig en pejling af, hvilke virksomheder, der er fremtidens markedsledere. Det er de mindste virksomheder, der præger listen, fordi store etablerede virksomheder ikke kan opretholde vækstrater på flere hundrede procent.

Mens danskerne er dygtige til at starte nye virksomheder, er vi dårlige til at få dem til at vokse, viser internationale undersøgelser.

Hvert år starter 16.000 nye virksomheder i Danmark, og det er det højeste antal i Europa relativt set. Men blot tre procent af de nye virksomheder opnår en årlig vækst på mere end 60 procent.

Mick Hancock fra Center for Småvirksomhedsforskning på Syddansk Universitet, mener, at listen afspejler et skift i prioritering fra virksomhedernes side. De bevæger sig væk fra højteknologi og styrer i stigende grad mod en industriel produktion på mellem- eller lavteknologisk niveau.

»Det er uheldigt. Industrivirksomheder hører til den industrielle revolution, ikke den digitale revolution. Det er en udvikling, der burde høre til lande med mindre udviklet viden. Ikke et land, der stræber mod videnssamfundet. Danmark burde fokusere mere på teknologi og it. Vi er trods alt et af verdens rigeste lande målt i BNP pr. indbygger,« siger han til Mandag Morgen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere