På Lolland bor Marianne Truelsen, en frustreret mor til fire-et-halvt årige Patrick, der det meste af sit liv har været tvangsfjernet fra sin mor af Lollands Kommune.
I al den tid har Marianne Truelsen kæmpet for at få sin søn hjem. Hun har indsendt læserbreve, skrevet om sagen på nettet og været interviewet til TV2 Øst. Men lige lidt har det hjulpet...
Nu har den frustrerede mor for alvor taget kampen op på internettet. Hun benytter sig her af videofil-delingstjenesten YouTube, hvor hun har lagt hele sagsfremstillingen, set fra hendes side, op.
I videoen, der primært består af rørende still-billeder af en lille, blond, krølhåret dreng fortæller Marianne Truelsen i over ti minutter om sine følelser af at løbe panden mod muren.
Hun udleverer i løbet af historien diverse "uduelige" sagsbehandlere ved Lolland Kommune ved navn og gerning, ligesom både hendes advokat og plejefamilien bliver tildelt verbale piskeslag.
Er det uetisk at hænge folk ud på den måde? At bringe billeder af sit eget barn i forbindelse med en tvivlsom sag? Eller er det okay at bruge internettet til at få sin historie ud til et bredere publikum?
Injurielovgivningen er meget uklar på det område, og der foreligger ingen danske fortilfælde, der har været bragt til doms og dannet præcedens, men en juraekspert udtaler til ComON, at det vurderes, at hun sandsynligvis ikke kan straffes, da hendes udtalelser fremstår som subjektive vurderinger.
Men døm selv. Se Marianne Truelsens video på YouTube HER.
Opdatering:
Det lykkedes kort før redaktionens slutning, at træffe direktøren for børne- og skoleområdet i Lolland Kommune, Anders-Peter Østergaard, for en kommentar. Han henviser til følgende udtalelse:
»Vi er som offentlig myndighed lydhør over for kritik og vil appellere til, at borgere, der er utilfredse, retter henvendelse til os i forhold til vores myndighedsudøvelse. Men vi kan selvfølgelig ikke acceptere sådanne offentlige personangreb på navngivne medarbejdere«, siger Anders-Peter Østergaard til Danske Kommuner.
»Vi vil gerne appellere til, at personen, der har lagt klippet på nettet, fjerner det igen og i stedet retter henvendelse til kommunen«, afslutter direktøren.