Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Det skal være lettere at købe end at stjæle

Til trods for massiv piratkopiering af musik, bliver mulighederne for at tjene penge på digital musik på nettet bedre og bedre. I pladebranchen er man optimistisk.

Kampen mod pirateri er langt fra vundet endnu. Mindre end hver tiende downloader musik legalt og kendskabet til mulighederne for at købe musik on-line er endnu ikke særligt stort. Til trods for de dystre fakta er der dog optisme at spore i pladebranchen.

Analysefirmaet Jupiter spår, at markedet for digital musik løb op i 330 millioner dollars, og at omsætningen fordobles i 2005. Der blev i 2004 downloadet ti gange så mange sange legalt som året før, og pladeselskaberne kan for første gang fremvise bemærkelsesværdige resultater på området for digital musik.

Massive internationale kampagner mod pirateri og søgsmål mod piraterne har haft en effekt. Således er syv ud af ti nu bevidst om ulovligheden ved fildeling, og mængden af musik på P2P-netværk er faldet i løbet af sidste år.

Selvom mængden af ulovlige musikfiler på nettet er mindsket, er den dog til at få øje på. Brancheorganisationen IFPI vurderer, at der er 870 millioner ulovlige musiknumre på nettet.

I øjeblikket verserer mere end 7000 sager mod musik-delere og flere kommer til i 2005.

Men administrerende direktør for brancheorganisationen IFPI, John Kennedy, er optimist.

»Den største udfordring for den digitale musikbranche har altid været at gøre det lettere at købe musik end at stjæle den. Nu hvor den digitale musik glider ind i forbrugernes liv, er den ambition ved at blive virkelighed,« siger han.

Herhjemme går det også fremad med musiksalget på nettet. TDC oplyser, at man siden relanceringen af internet-musikbutikken TDC Musik lige før jul har firedoblet sit musiksalg, og at det fortsat er i vækst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere