Artikel top billede

Ministerium indrømmer hørings-brøler om DNS-spærring

Teleselskaber og it-organisationer fik ikke tilsendt lovforslag.

Teleselskaberne, der skal stå for den planlagte DNS-spærringen af udenlandske medicin-hjemmesider, fik ikke tilsendt lovforslaget, som blev sendt i høring tidligere i november.

"Det er uheldigt," siger Jakob Willer, der er direktør i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien (TI).

"Det er en lovgivning, som har betydning for mine medlemmers aktiviteter. Så det er klart, at vi skal høres," fortsætter Jakob Willer.

Ministerium beklager

Indenrigs- og Sundhedsministeriet, der kunne have føjet teleselskaberne til høringslisten, giver Jakob Willer ret i kritikken.

"Indenrigs- og Sundhedsministeriet beklager, at it- og telebranchen ikke har fået lovudkastet tilsendt direkte i forbindelse med høringsrunden," siger kontorchef Dorthe Søndergaard, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Center for Primær Sundhed, i et mailsvar til ComON.

Et kig på listen over organisationer, som har fået tilsendt listen, viser, at it-organisationer generelt mangler. Listen er omfattende, men ligner i store træk sundhedsmyndighedens standardliste over høringsparter. Det er mest sundhedsorganisationer. Dog har ministeriet og Lægemiddelstyrelsen overvejet listen og derfor tilføjet Videnskabsministeriet som ressortmyndighed for it- og teleområdet, oplyser Dorthe Søndergaard. Også Datatilsynet står på listen.

Mange it-organisationer kunne dog have fået øje på lovforslaget på anden vis, nemlig ved at være knyttet til den statslige hørinsportal, der sender samtlige danske lovforslag til organisationer, der ønsker det. Her har forslaget om en ny lægemiddellov ligget siden 10. november.

"Heldigvis er bl.a. Telekommunikationsindustrien og advokaten for STOP - Nordic Content Protection alligevel blevet opmærksomme på lovudkastet og har anmodet om udsættelse af høringsfristen," oplyser Dorthe Søndergaard til ComON.

De to parter har derfor fået udsat høringsfristen, der ellers var sat til søndag den 29. november.

STOP - Nordic Content Protection er en organisation, som på vegne af Digital, Boxer og YouSee arbejder på at bekæmpe pirateri, eksempelvis card sharing, hvor tv-seere skaffer sig adgang til tv-kanaler uden at betale. Organisationens erklærede mål er at få dansk lov til at beskytte rettighedshaverne bedst muligt.

 

Drypvise tiltag

Jakob Willer har som direktør for TI derfor til torsdag til at give sit besyv med om udvidelsen af det danske internetfilter. Han kan derfor endnu ikke gå i detaljer med TI's syn på sagen. Han forstår dog behovet for at ramme salget af farlig medicin, men er bekymret over, at myndighederne skærer i internettet, som var det en salami.

"Vi synes måske, at man indfører drypvise reguleringer af adgangen til internettet, og jeg synes, vi mangler en overordnet drøftelse hos politikerne, om de synes, at vi skal have et censureret internet, defineret af dem," siger Jakob Willer.

Han giver DNS-spærringen af The Pirate Bay og fremtidigt ulicenserede spillevirksomheder som eksempler på, at teleselskaberne skal afgrænse internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere