Telia må "bukke og neje" for Apple

Apples benhårde styring af markedsføringen af iPhone bragte Telia på kant med den danske markedsføringlov.

Det er kendt, at Apple styrer marketing og image med hård hånd. Og det får Telia i Danmark tilsyneladende at mærke med deres lancering af iPhone 3G i Danmark.

Apple er kendt for at være notorisk påpasselige med, hvordan selskabets produkter markedsføres og sælges. Derved har firmaet som regel også klare aftaler med eventuelle samarbejdspartnere om, hvordan tingene skal gøres.

Det kan Telia i Danmark, der begynder at sælge iPhone 3G i næste måned, mærke. Når det kommer til markedsføringen af iPhone 3G i Danmark, er det således Apple, der styrer.

Telias pressechef i Danmark, Rune Fick Hansen, udtaler således til iPhoneguide.dk, at Telia blot må "bukke og neje", når der kommer en udmelding fra Apple.

Og dette forhold har faktisk bragt Telia på kant med den danske markedsføringslovgivning. I første omgang havde Telia nemlig sat en iPhone 3G på højkant på deres hjemmeside. Men da der endnu ikke var offentliggjort en pris på iPhone 3G herhjemme, måtte den ikke udloddes som præmie. Da Telia ikke må opgive prisen på iPhone i Danmark endnu, har de således lavet konkurrencen om.

Præmien er således nu en option til at blive den første til at købe en iPhone 3G i Danmark.

Denne nye præmie tangerer imidlertid også at være ulovlig i Danmark, da en præmie ikke må være købsbetinget.

Det spørgsmål vil Telias juridiske personale ifølge Iphoneguide.dk undersøge i dag. Hvis det viser sig, at den nye konkurrence heller ikke overholder reglerne for god markedsføringsskik, bliver den muligvis helt fjernet. Den seneste version af teksten i Telias iPhone-konkurrence oplyser, at præmien er en option til køb af en iPhone 3G d. 11. juli.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere