Vi købte spil for 900 millioner sidste år

Vi er blevet en nation af hardcore gamere. Sidste år brugte dansken 900 millioner kroner på spil.

Der blev langet 200.000 flere spil over disken i danske forretninger i 2008 end året før. I alt lagde danske gamere 900 millioner kroner. Det er en fremgang på 15 procent i forhold til året før. Det er endnu mere imponerende set i lyset af krisen, der satte sit præg på sidste del af året.

Multimedieforeningen - den danske brancheforening for pc- og konsolspil, har siden 2007 samlet informationer om salg af både spil og hardware i Danmark, og nu kan omfanget, udviklingen og tendenserne i danskernes computerspilsvaner aflæses for første gang.

"Vi opererer i et sundt marked i fortsat vækst. Der blev solgt flere spil i 2008 end nogen sinde før - og en vifte af forskellige spilgenrer fandt vej til en forsat bredere målgruppe. Det ser godt ud, og vi ser bestemt frem mod 2009 med glæde og store forventninger," fortæller Annette Jacobsen, som er formand for Multimedieforeningen.

Året der gik bød også på positive tendenser for de nye konsoller som fx Playstation3 og Xbox 360, der for alvor slog rødder på markedet. Der blev solgt ca. 350.000 konsoller i 2008 og af disse var hver fjerde en af de nye konsoller.

"Det er naturligvis et positivt tegn for branchen, at nye produkter hurtigt vinder forbrugernes hjerter. Især er det opløftende at se, at forbrugerne investerer i de forholdsvis dyrere nye konsoller i en tid med international finanskrise," siger Annette Jacobsen.

Endelig har 2008 også vist sig at være et godt år for mange forskellige typer spil, lige fra familievenlige spil og sociale spil til sports-spil, skydespil og online-spil:

"En af de rigtig spændende tendenser i 2008 har været bredden i de spil, der har slået igennem. Hitlisterne har været præget af næsten alle genrer af spil - fx består årets top 3 af både sports-spillet FIFA, online-spillet World of Warcraft og actionspillet GTA. Herudover har familiespil og sociale spil som fx Buzz, SingStar, Guitar Hero og flere Lego-spil ligget helt i top," slutter Annette Jacobsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere