iPad-had har fået Engadget til at droppe læserkommentarer

Omtale af Apples iPad fik Engadgets læsere til at se rødt.

Sitet Engadget har nu taget konsekvensen af mere og mere afstumpede kommentarer fra en lille del af deres læsere.

"Hej folkens, vi ved, at i kan lide at have det sjovt, sige jeres mening og skændes om jeres favorit gadgets, men over de seneste dage er tonen i kommentarerne gået over gevind. Det som normalt er et intenst, men sjovt, miljø for læsere og redaktører er blevet ondt, grimt, meningsløst, og direkte truende i nogle situationer. Det er uacceptabelt. Nogle af jer der ude i verden af anonym selvhævdelse har fået det indtryk, at i styrer sitet, hvilket ikke er tilfældet," skriver Engadget.

Ifølge læsere på sitet Digg, så skyldes den ophedede debat, at Engadgets læsere mente, at Engadget skrev for meget om Apples iPad, og at omtalen var mere positiv, end læserne fandt berettiget.

Anonyme læserkommentarer har længe været debatteret på nettet. Fremtrædende internet-tænkere har flere gange formuleret kodeks for opførsel på nettet. Men på de fleste sites vedbliver der at være en minoritet der ikke opfører sig i overensstemmelse med almindelige sociale konventioner.

Neteksperten Anna Ebbesen, der er rådgiver på netbureauet Advice Digital, har tidligere peget på, at de værste elementer i anonyme debatter ofte er folk, der føler de står uden for samfundet.

»Vi er nået til et nyt trin i nettets historie. Først udviklede man en kultur, hvor mange havde lyst til at give deres besyv med på nettet. Nu er vi kommet til næste trin: Hvordan sikrer vi, at folk har adgang, og at man får en kvalificeret debat. Folk vil begynde at forstå, at de ikke skal skrive noget på nettet, som de ikke vil have stående på deres T-shirt. Men der vil stadig være masser af indlæg, der bliver brugt som en ventil af folk, som føler, at de står uden for samfundet,« sagde Anna Ebbesen til Berlingske Tidende sidste år.

Engadget oplyser, at man vil åbne for kommentarer på et senere tidspunkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere