Android udstiller mobiloperatørernes mangler

Med den åbne mobile platform Android skulle udviklingen af tjenester og funktioner accelerere til nye niveauer. Mobiloperatørerne vil dog på kort sigt ikke være specielt begejstrede for Android, da den vil udstille, hvor langt bagefter de er, når det glæder indhold og tjenester, vurderer teleanalytiker.

Med næsten 3 milliarder brugere over hele verden, er mobiltelefonen i dag det mest anvendte kommunikationsmiddel. Men brugerne og udviklerne har måttet døje med et hav af forskellige platforme, som har besværliggjort tjeneste- og funktionsudviklingen.

Med Android, som blandt andet Google, Motorola og HTC står bag, vil udviklere, operatører producenter få lettere ved at udbyde nye og bedre funktioner, og det til en lavere pris. Noget der i sidste ende vil blive til glæde for forbrugerne.

»Dette partnerskab vil hjælpe os til at frigøre potentialet i mobilteknologien for milliarder af brugere over hele verden. Det er en ny måde at fremme innovation på i mobilindustrien, og det vil være med til at danne et helt nyt it-miljø, der igen vil være med til at ændre den måde mennesker i fremtiden vil modtage og dele informationer på,« sagde Google's øverste direktør og bestyrelsesformand Eric Schmidt ved offentliggørelsen.

Brian Gjerstrup, administrerende direktør i Telcom, mener dog ikke, at mobiloperatørerne herhjemme er specielt begejstrede for en sådan åben og fælles platform, for de er slet ikke klar til at levere al det indhold, som platformen giver mulighed for. Den vil derfor udstille, hvor langt bagefter de er, forklarer han:

»Det er en nødvendighed, at de store er med, ellers tager det for lang tid at få kickstartet en fælles platform. Det så vi for eksempel med IP-telefoni, hvor de store operatører ikke ville være med.«

»Men til trods for mange gode tiltag på indhold, så har mobiloperatørerne nok at gøre med opkøb og priskrige, så de er ikke interesserede i sådan en platform lige nu. De hænger fast i en gammel monopolistisk tankegang med gamle aftaler og processer, som de først skal ud af. Desuden vil de gerne være med til at styre udviklingen, og det er jo ikke sikkert, at Google er med på den,« vurderer Brian Gjerstrup.

Spørger man forbrugerne, så tror Brian Gjerstrup, at de i første omgang vil hilse én platform velkommen, men i virkeligheden har de mest interesse i at kunne vælge mellem et par platforme:

»Med to til tre platforme kommer der konkurrence, og det er i forbrugernes gunst. Med en platform bliver det hele for styret,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere