Boxman sendt til tælling

Den paneuropæiske multimedie-forretning Boxman går nu i betalingsstandsning. Firmaet har allerede slukket sine Internet-servere.

Et tab på 200 millioner kroner i de sidste seks måneder har tvunget Boxman til at indstille sine aktiviteter. Natten mellem mandag og tirsdag blev forretningens Internet-servere slukket, og i nat besluttede bestyrelsen at sende firmaet ud i betalingsstandsning.


Den overraskende lukning kommer samtidig med en planlagt nyemission af aktier, som skulle gennemføres i denne uge. Meget tyder på, at flere af de eksisterende ejere ikke ønskede at deltage i nyemissionen. Værdien af selskabets aktier er faldet fra over to milliarder til 85 millioner kr.


I april måned måtte Boxman droppe en planlagt børsnotering og emission, som skulle tilføre frisk kapital. Trods betalingsstandsningen forhandles der stadig med mindst én potentiel køber.


Forretningens chef for "investor relations", David Windsor-Clive, bekræfter overfor den norske nyhedstjeneste Digitoday, at Boxman i realiteten er "out-of-business".


Boxman er et af de mest ambitiøse e-handels projekter i Europa med afdelinger i otte lande. Blandt firmaets over 500 aktionærer er danske 2M Invest og de svenske musikbands Roxette og Ace of Base.


Fallitten er den største i den europæiske e-handels branche siden Boo.com gik konkurs i maj måned.


(Kilde: Financial Times, Digitoday)




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Alsidig testmanager til udvikling af vigtige IT-systemer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager

Netcompany A/S

Network Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere