Den politiske situation i Ukraine er stadig uafklaret, snart tre uger efter præsidentvalget. For de danske it-virksomheder med afdelinger i landet, betyder det, at man tager sine forholdsregler og holder vejret.
»Vi tager de forholdsregler, som er nødvendige, men ellers kører alt som det skal,« fortæller Henrik Kristiansen fra den aalborgensiske it-virksomhed Celenia, som har en 130-mand stor afdeling i Ukraines hovedstad, Kiev.
Forholdsreglerne indebærer at virksomheden kører lidt hårdere på med back-up end sædvanligt, og at et vagtkorps bevogter virksomheden.
Celenia vil ikke tage stilling til hvem af de to kandidater, som bør løbe af med sejren. Men en række medarbejdere har fået fri til at deltage i demonstrationerne for oppositionskandidaten Victor Justjenko, mod at de så arbejder mere på andre tidspunkter.
Den seneste udvikling peger på et nyvalg i slutningen af december, og Henrik Kristiansen håber på at der snart kommer ro på situationen.
»Kunderne spørger til det, og derfor ville det være rart, om der snart kom en afklaring,« siger Henrik Kristiansen.
Hos den dansk ejede it-virksomhed Ciklum i Kiev tager man også den politiske uro med ophøjet pande.
»Vi mærker stort ikke noget til det,« forklarer direktør Torben Majgaard fra Ciklum, der udfører it-opgaver for en række danske virksomheder.
For godt to uger siden samlede han virksomhedens 90 ansatte i kantinen, og sagde at virksomheden var neutral i spørgsmålet om de to kandidater, men at man respekterede folks holdninger.
»Det er den danske måde at have demokrati på, forklarede vi dem.«
Torben Majgaard fortæller desuden, at Ciklums kunder sender lykønskninger til firmaet og håber på en snarlig afklaring.
»Men ellers mærker de ikke noget til det,« forklarer Torben Majgaard.