Artikel top billede

Falsk pirat-trussel skulle sælge "Winnie & Karina"

Regner Grasten undskylder PR-stunt mod Piratgruppen.

Filmproducenten bag den særdeles dårligt anmeldte biograffilm ”Winnie & Karina – The Movie” forsøgte noget desperat at skaffe sig lidt mere positiv presseomtale af filmen, da den forleden udkom på DVD.

For at sikre tilstrækkeligt store overskrifter fik han sit PR-firma til at udsende en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at masterbåndet med filmen var stjålet, og at Regner Grasten Film nu ”frygtede det værste” fra Piratgruppen, men endnu ikke havde modtaget noget krav om løsepenge.

For at hamre pointen hjem understregede pressemeddelelsen, at filmselskabet var villigt til at gå langt for at undgå, at filmen havnede på nettet.

Et par dage senere udsendtes endnu en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at filmselskabet rent faktisk havde modtaget et trusselsbrev fra Piratgruppen, som ville lægge filmen på Youtube.

Men mediestuntet blev hverken taktisk eller strategisk nogen succes. Tværtimod kan det skaffe producenten bag ”Winnie & Karina” lige så dårlig omtale som oprindeligt blev de to kvindelige komikere til dels i avisernes filmspalter.

Regnar Grasten er nemlig blevet nødsaget til at afsløre PR-tricket i al dets skingre gyselighed og dertil overbringe en utvetydig undskyldning til Piratgruppen.

”Hele misæren kom sig af, at jeg var godt og grundigt desperat efter at vores film "Winnie & Karina - The Movie" havde fået virkelig dårlige anmeldelser og solgt meget få billetter. Derfor hyrede jeg, som I måske har regnet ud, et reklamebureau til at lave et lille mediestunt i forbindelse med filmens udgivelse på DVD. Tanken var, at udnytte noget, som de unge virkelig kan identificere sig med, nemlig piratkopiering, til at skabe en smule omtale for filmen,” forklarer Regner Grasten til et brev til Piratgruppen.

Piratgruppen, der er stiftet af entusiastiske fildelere som modsvar til filmbranchens Antipiratgruppe, har naturligvis straks lagt brevet på sin hjemmeside.

Men er selve afsløringen af PR-stuntet bare en ny fase, efter at første omgang ikke gav nok omtale? I det mindste skriver nærværende medie da om Regner Grasten og Winnie & Karina, men spørgsmålet er, om nogle af artiklerne får folk til at købe DVD’en.
Selv for filmbranchen er der vel trods alt grænser for gyldigheden af det gamle PR- slogan om al omtale som bedre end ingen. Eller?
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere