Artikel top billede

Pentagon mister 24.000 filer

Det amerikanske militær er ramt af et af de værste cyberangreb nogensinde.

Tilbage i marts måned blev det amerikanske forsvarsministerium Pentagon udsat for et cyberangreb, hvor hackerne fik fat i 24.000 filer. Det fortalte vice-forsvarsminister William Lynn torsdag i forbindelse med præsentationen af ministeriets nye cyber-strategi.

Filerne er stjålet hos en privat virksomhed der fungerer som leverandør til Pentagon, men Lynn ville ikke fortælle hvem der formodes at stå bag angrebet eller hvilke filer der er stjålet.

Ifølge Washington Post har det amerikanske militær været udsat for talrige angreb gennem de seneste år, og der er også stjålet informationer om de mest følsomme forsvars-systemer.

”Det er meget bekymrende at terabytes af data er blevet hentet ud af netværk hos militær-leverandører af udenlandske angribere i det seneste årti,” sagde Lynn.

Det menes at Pentagon bliver udsat for et stort antal forsøg på cyberindbrud hver eneste dag, men det kan være svært at spore gerningsmændene.

Sidste år indrømmede Pentagon for første gang, at det amerikanske militær blev ramt af et meget omfattende cyber-angreb tilbage i 2008. Dette angreb startede med kode på en usb-nøgle, der blev indsat i en militær-computer og herefter spredte sig i netværket.

Forsvarsminister Leon Panetta siger i en udtalelse at 60.000 ”nye skadelige software-programmer eller variationer bliver identificeret hver eneste dag som en trussel mod vores sikkerhed, vores økonomi og vores borgere”.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere