Kun meget få læser e-bøger

Elektroniske bøger har fået stor opmærksomhed, men selv i USA er markedet forsvindende lille. De mobile læseenheder er alt for dyre.

Efter at musik og film er blevet digitale og de trykte magasiner og aviser er ved at forsvinde til fordel for online-medier, er turen måske kommet til bøgerne. I sidste uge var det Asus, som kunne annoncere et nyt læseapparat til elektroniske bøger, og Sony satser også stort på e-bøger. Men Amazon har fået størst opmærksomhed med sin Kindle, som stadig kun sælges i USA.

Selvom Kindle har nået sin anden generation vil Amazon stadig ikke rykke ud med tal for, hvor mange enheder der er solgt, og det tolkes som et tegn på, at salget måske ikke går helt så godt som ventet.

Nye tal fra det amerikanske marked ser ud til at bekræfte dette. En rundspørge blandt 1.500 forbrugere foretaget af In-Stat viser at kun små 5,8 procent ejer et læseapparat til e-bøger. Og kun 11 pct. vil købe én inden for de næste 12 måneder.

Tallene er især bemærkelsesværdige, fordi In-Stat kun har spurgt teknisk kyndige, high-end forbrugere som normalt anskaffer sig ny teknologi inden det brede marked. Men selv her er interessen for e-bøger altså begrænset.

Forklaringen kan være, at enhederne stadig er for dyre. Tal fra Forrester viser, at 65 pct. af de voksne amerikanere ville overveje at købe et læseapparat til e-bøger, hvis prisen var mindre end 98 dollar.

Det skal sammenlignes med, at selv den billigste Kindle koster 299 dollar i USA, og Sonys sælger den mindste version af sin Reader for 199 dollar. Mindre end 10 pct. af forbrugerne er parat til at betale så meget for et læseapparat, ifølge Forrester.

In-Stat har også spurgt til, hvilke funktioner forbrugerne efterspørger, og her kommer e-mail ind på en klar førsteplads, fulgt af længere batteri-levetid og direkte netforbindelse.

Forrester konkluderer at priserne skal langt ned, før disse mobile enheder bliver interessante for et større marked, og de vil aldrig blive så udbredte som mp3-afspillere. Så meldinger om papirbogens død må siges at være en overdrivelse.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere