De mest tåbelige licens-betingelser

Du må ikke bruge dit Apple-software til at producere bomber... Se andre mystiske licensbetingelser her.

Det er sjældent, at man læser producentens juridiske betingelser, når man installere et program på sin computer. Men for underholdingens skyld kan det være meget interessant.

Den såkaldte EULA (End user License Agreement) hos Apple indeholder for eksempel en passus om atomvåben.

Ved at klikke "acceptér" til Apples betingelser siger du ja til at du ikke bruger produktet til: »produktion af atomare missiler eller kemiske og biologiske våben.«

Apple er faktisk ikke alene med det spøjse forbehold. Det skriver det svenske magasin "Pc for Alla". Også producenten Bell Labs har følt sig nødsaget til at skrive denne passus i vilkårene til Unix-versionen Plan 9:

»Jeg accepterer, at jeg ikke vil anvende Plan 9 til at producere masseødelæggelsesvåben, der skal bruges af andre lande end USA.«

Hos firmaet Pinnacle bruger man EULA'en til at fraskrive sig det meste ansvar. Med småt står der, at brugeren siger ja til, at Pinnacle og firmaets partnere automatisk må installere softwareopdateringer, og at disse opdateringer muligvis kan få programmet til at gå ned.

En online forhandler af hundemad har en endnu mere diktatorisk tone i sin EULA.

Hvis man vil bruge hjemmesiden, accepterer man, at man hverken offentligt eller privat må ytre sig nedsættende om firmaet. Hvis man overtræder den betingelse, så kræves der et femcifret beløb i erstatning.

Den seneste mærkelige formulering fandt man, da onlineversionen af Photoshop blev lanceret. Den blev kritiseret så meget, at Adobe måtte undskylde og forklare sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere