Det er sjældent, at man læser producentens juridiske betingelser, når man installere et program på sin computer. Men for underholdingens skyld kan det være meget interessant.
Den såkaldte EULA (End user License Agreement) hos Apple indeholder for eksempel en passus om atomvåben.
Ved at klikke "acceptér" til Apples betingelser siger du ja til at du ikke bruger produktet til: »produktion af atomare missiler eller kemiske og biologiske våben.«
Apple er faktisk ikke alene med det spøjse forbehold. Det skriver det svenske magasin "Pc for Alla". Også producenten Bell Labs har følt sig nødsaget til at skrive denne passus i vilkårene til Unix-versionen Plan 9:
»Jeg accepterer, at jeg ikke vil anvende Plan 9 til at producere masseødelæggelsesvåben, der skal bruges af andre lande end USA.«
Hos firmaet Pinnacle bruger man EULA'en til at fraskrive sig det meste ansvar. Med småt står der, at brugeren siger ja til, at Pinnacle og firmaets partnere automatisk må installere softwareopdateringer, og at disse opdateringer muligvis kan få programmet til at gå ned.
En online forhandler af hundemad har en endnu mere diktatorisk tone i sin EULA.
Hvis man vil bruge hjemmesiden, accepterer man, at man hverken offentligt eller privat må ytre sig nedsættende om firmaet. Hvis man overtræder den betingelse, så kræves der et femcifret beløb i erstatning.
Den seneste mærkelige formulering fandt man, da onlineversionen af Photoshop blev lanceret. Den blev kritiseret så meget, at Adobe måtte undskylde og forklare sig.