Google er godt på vej til at overhale Microsoft som det it-firma der bruger flest penge på at påvirke amerikanske politikere. På bare få år er Googles lobby-budget gået fra marginalt til omfattende. I fjerde kvartal sidste år brugte Google faktisk flere penge på, at overbevise politikerne end noget andet it-firma fra Silicon Valley, skriver avisen The Times.
Google brugte over fire millioner dollars sidste år, hvilket gør Google til et af de fem største lobbyisme firmaer fra it-industrien.
Det er Centre for Responsive Politics der har analyseret tallene. De mener, at forklaringen er, jo mere dominerende Google bliver, desto flere politiske sager støder firmaet ind i.
"Google er gået fra at være en lille spiller på den politiske bane til at blive en af de største politiske magtfaktorer blandt teknologifirmaer. Der er mere på spil for Goolge nu. De er involveret i mange forskellige forretninger, og som alle andre virksomheder, vil Google sikre sine interesser," siger Dave Levinthal fra Centre for Responsive Politics.
Google har på det seneste været involveret i sager om samhandel, skat, konkurrenceforvridning, energi, annoncering og telespørgsmål.
I manges øjne har Google også sværere og sværere ved at efterleve mantraet Don't be evil. For kritikerne har Google forlængst besudlet ungdommens idealer, og er i dag det firma der i højest grad komprimiterer retten til privatliv. Googles strategiske opkøb og fussionsplaner med konkurrende firmaer som Yahoo har også flere gange været under lup af myndighederne.
Google har ikke kun lobbyister i Washington, men også i en række europæiske lande og i EU. En talsmand for Google siger, at pengene bliver brugt på at sikre et "frit og åbent internet."
"Regeringer og myndigheder har meget stor indflydelse på muligheden for at få information online," uddyber talsmanden.
Netop nu bliver Googles planer om, at digitalisere alle bøger i amerikanske biblioteker undersøgt. Myndighederne har allerede en gang vendt tommelfingeren ned for planerne. Google er også dybt involveret i censurproblematikken i Kina.