Artikel top billede

Microsoft har også samlet data om trådløse netværk

Det er ikke kun Google og Apple, der har scannet Wi-Fi netværk. Microsoft har også samlet en gigantisk database, der er frit tilgængelig.

I denne uge kom det frem at Google har samlet oplysninger om klienter i trådløse netværk med sine Street View-biler. Det er allerede en kendt sag at Google har registreret trådløse netværk og i nogle tilfælde også opfanget trafik fra ukrypterede netværk – men nu viser det sig, at Google har samlet oplysninger om millioner af computere, mobiltelefoner og andre enheder, der har været koblet til de pågældende netværk.

Men Google er ikke de eneste, der har scannet trådløse netværk. Ifølge CNET har Microsoft også samlet lokationsdata om millioner af bærbare computere, mobiltelefoner og andre Wi-Fi enheder med sine egne Street View-biler. Det er blevet til en gigantisk database, der nu er frit tilgængelig gennem Live.com.

Her kan man se den nøjagtige adresse for Android-telefoner, Apple-enheder og andet Wi-Fi udstyr – og i nogle tilfælde kan man endda se, i hvilken ende af bygningen den enkelte enhed befinder sig.

Google og Skyhook Wireless har lignende databaser, men her er der kun begrænset offentlig adgang til de indsamlede data. Det ser ud til at Microsoft ikke har disse begrænsninger.

Microsoft har afvist at kommentere CNETs oplysninger, men det ser ud til at der er indsamlet data om trådløse netværk verden over – altså ikke kun i USA.

Det er ikke kun Street View-biler, der har sendt Wi-Fi data til Microsoft. Softwarefirmaet har også samlet lokationsdata direkte fra Windows Mobile telefoner – ligesom Apple har gjort med iPhone. Telefonen sender sin præcise position sammen med oplysninger om trådløse netværk i nærheden – disse data kan så bruges til positionsbestemmelse uden GPS.

De almindelige iPhone- og Windows Mobile-brugere hjælper altså Apple og Microsoft med at kortlægge verdens trådløse netværk – uden at være klar over det.




IT-JOB

Unik System Design A/S

Head of Internal IT

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere