Artikel top billede

Google-chef har sovet i timen

Eric Schmidt tager ansvaret for Googles fiasko inden for sociale netværk.

Google forsøgte i lang tid at indgå et partnerskab med Facebook – uden held. Det fortalte den tidligere Google-chef Eric Schmidt på teknologi-konferencen D9 tirsdag. Han tager personligt ansvaret for at Google har forsømt at følge med udviklingen inden for sociale netværk.

”Vi har anstrengt os enormt for at finde sammen med Facebook,” sagde Schmidt og tilføjede at Facebook blev ved med at afvise et samarbejde.

Eric Schmidt ville ikke fortælle hvordan et sådant partnerskab konkret skulle se ud, men sagde at man ønsker at Google-søgemaskinen skal have adgang til data om Facebook-brugerne.

Det er et stort problem for Google, at de milliarder af statusopdateringer, billeder og andre data på Facebook ikke kan indekseres og dermed ikke er tilgængelige med en Google-søgning – et gigantisk ”sort hul” på nettet.

Problemet bliver kun endnu større, efterhånden som mange virksomheder flytter deres hjemmeside over på Facebook. Set med Googles briller, så ”forsvinder de” fra nettet.

Schmidt erkender at han har begået fejl i sine 10 år i spidsen for internet-giganten. Han har undervurderet truslen fra Facebook.

”Jeg vidste, at jeg skulle gøre noget, og jeg har ikke gjort det,” sagde han.

Schmidt trådte tilbage tidligere i år og blev afløst af en af de to oprindelige Google-stiftere, Larry Page.

På konferencen advarede Schmidt også mod statslig regulering af nettet – han mener at man kan risikere en ”balkanisering” af nettet, hvis hvert land installerer sit eget internet-filter.

”Indtil nu har vi ét internet, bortset fra Kina. Jeg frygter, at vi ender med en situation, hvor hvert land har sit eget internet,” sagde Schmidt.

Senest har Iran luftet planer om at udvikle sit eget nationale intranet og kappe forbindelsen til nettet.

Se en video med Eric Schmidts udtalelser på D9.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere