Windows 7 afsløret

Microsoft har for første gang fremvist den næste version af sit styresystem, Windows 7. Vista-efterfølgeren starter og lukker hurtigere, den har fået en ny proceslinje og det er blevet lettere at tilslutte sig til et netværk.

Tirsdag gik tæppet for den næste version af Windows på Microsofts Professional Developers Conference i Los Angeles. Det har svirret med rygter om det kommende Windows 7 i de seneste måneder, men Microsoft har forholdt sig tavs. Først nu har softwarefirmaet lukket op for posen og afsløret detaljerne om den næste generation af verdens mest udbredte styresystem. Og deltagerne på konferencen kan ligefrem gå hjem med en betaversion af Windows 7 og afprøve, om det kan betale sig at vente på det færdige produkt.

En af de mest iøjnefaldende nyskabelser i Windows 7 er den nye proceslinje, hvor man kan se de aktive programmer som små ikoner. Hvis man holder musepilen hen over et ikon på proceslinjen, får man en oversigt med minibilleder af alle programmets åbne vinduer. Når man bevæger pilen hen over et af minibillederne, vises det i fuldt format. En anden nyhed i proceslinjen er, at de enkelte ikoner nu frit kan flyttes rundt.

Internet Explorer 8 er integreret i den kommende Windows-version og det betyder blandt andet, at oversigten med minibilleder i proceslinjen også viser de åbne faneblade i browseren. Hvis man har mange faneblade åben samtidig, så kan det dog hurtigt blive uoverskueligt.

Der er også andre nyheder i proceslinjen. For hvert ikon er der nu adgang til en kontekstmenu med de filer, man senest har åbnet. Der kan også hentes en liste over de sidste programmer, man har startet. Der er også nye indstillingsmuligheder for tray-området på proceslinjen.

Mange af Windows-programmerne har nu fået den samme Ribbon-brugerflade, som allerede kendes fra Office 2007. En af nyhederne i Vista - den såkaldte Sidebar til gadgets - er forsvundet igen i Windows 7. I stedet kan gadgets nu placeres hvor som helst på skrivebordet.

Microsoft lover, at det bliver lettere at forbinde sig til netværk med den nye version. Windows 7-systemer finder automatisk hinanden og det skulle være lettere at søge efter filer på andre maskiner i netværket. Et centralt panel kaldes Device Panel bruges til at forvalte alle systemets hardware-enheder - også dem, der er tilsluttet over en netværksforbindelse.

Det meget omtalte multitouch har også fundet vej til Windows 7, hvor alt nu kan styres med fingeren, men det kræver selvsagt en berøringsfølsom skærm.

Windows 7 bruger den samme kernel som Windows Vista, og derfor skulle programmer, der kører under forgængeren, også virke under den nye version. En undtagelse er værktøjer med udvidet systemadgang, som antivirus og firewall-software.

Ifølge Microsoft skulle Windows 7 sluge færre systemressourcer end forgængeren - og det skulle være i stand til at starte og lukke hurtigere. Windows 7 kommer både i en 32- og 64-bit-version - men den førstnævnte kan ikke udnytte mere end 4 GB hukommelse.

Microsoft forventer at Windows 7 er klar til salg i januar 2010 - næsten præcis tre år efter lanceringen af Vista.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere