Artikel top billede

Sony udvikler controller med ultralyd

Sony vil bruge ultralyd til at registrere spillerens position.

Den amerikanske afdeling af Sony Computer Entertainment har anmeldt et patent på en ny form for bevægelsesstyring, der ligner en blanding af Sonys egen Move og Microsofts Kinect. Det skriver Siliconera.

Det mest interessante element i den nye controller er en ultralyds-sender, der kommunikerer med en stationær modtager på gulvet. Begge kommunikerer så med selve spilkonsollen via radiosignaler.

Spilleren skal holde en controller, der er udstyret med et gyroskop, accelerometer, magnometer og altså denne nye ultralyds-enhed.

Den stationære modtager har kameraer, mikrofoner, en bevægelsesdetektor og en processor til ultralyd. Der er også LED'er på toppen af enheden.

Hvis man skal tro tegningerne, fungerer enheden som en form for ekkolod, der konstant registrerer spillernes bevægelser og nøjagtige position i rummet.

Et af eksemplerne viser et skateboard-spil, hvor spilleren kan styre ved at bevæge sin krop – ligesom det kendes fra Kinect.

Det vides ikke, hvornår ultralyds-konceptet bliver omsat til et færdigt produkt. Men Sony tog allerede i 2008 patent på det koncept, der senere blev til Move.

Der er stor interesse for bevægelsesstyring til spilkonsoller i øjeblikket og Microsoft fortæller at man har solgt en million eksemplarer af Kinect til Xbox 360 på 10 dage. Målet er fem millioner solgte enheder inden årets udgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere