Teleudbydere skal medvirke i kampen mod terror

Teleselskaber og internet-udbydere skal forpligtes til at udlevere oplysninger om mistænkte personers teletrafik til politiet, foreslår regeringens tværministerielle arbejdsgruppe.

I en rapport om fremtidens terrorbekæmpelse i Danmark foreslår regeringens tværministerielle arbejdsgruppe at teleselskaberne skal levere oplysninger om mistænktes teletrafik til politiet. Det skriver Politiken.

Internet- og teleudbydere skal fremover kunne levere oplysninger om, hvem der har været i kontakt med hinanden på hvilke tidspunkter. Samtidig skal selskaberne registreres hos Rigspolitiet, og en del af medarbejderne skal sikkerhedsgodkendes.

Et af de mere kontroversielle forslag i rapporten vil indebære, at politiet får mulighed for at scanne al telekommunikation i et bestemt område, f.eks. en beboelsesblok.

»Det er klart, at der i et sådant tilfælde vil være en meget stor bifangst af almindelige menneskers helt lovlige telefonsamtaler. Derfor skal muligheden også overvejes meget grundigt. Jeg vil kalde det en stor ideologisk udfordring«, siger Anders Fogh Rasmussen ifølge Ritzau.

Det foreslås også at mulighederne for at foretage videoovervågning skal udvides, og på længere sigt skal det være muligt at identificere personer automatisk på billederne ud fra biometriske data. I Storbritannien, som har flere videokameraer end noget andet land i verden, bliver sådanne systemerne allerede brugt af politiet.

Rapporten lægger også op til, at de offentlige myndigheder kan videregive personoplysninger, uden at den pågældende bliver informeret om det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere