Trapholt: Robotter er for farlige

Kunstmuseet Trapholt i Kolding har besluttet at lukke robotinstallationen Nanobots to uger før tiden. Robotterne er for farlige for de besøgende.

En gigantisk interaktiv installation på kunstmuseet Trapholt i Kolding skulle i sommermånederne sætte debatten om overvågnings-samfundet i et nyt perspektiv. Men installationen har været plaget af tekniske problemer lige siden åbningen i juni, og nu har museet besluttet at lukke udstillingen Nanobots to uger før tid.

Lukningen sker efter en robotdel blev overophedet og brændte hul i det folie robotterne kører på natten til mandag.

»Vi vurderer derfor at det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at lade publikum gå rundt under installationen,« siger Hans Christian Nedobrowsky, der er kommunikationschef for Trapholt.

Tanken bag Nanobot var at give publikum en oplevelse af at være forfulgt og overvåget af robotter. Men kunstnergruppen BBM kunne ikke få installationen til at fungere efter hensigten, og de seneste uger har publikum måttet nøjes med en reduceret nødudgave.

Efter lukningen af fremtidsudstillingen om robot-overvågning har kunstmuseet valgt at forlænge en udstilling om hattekunst med en uge - som et plaster på såret, hedder det i en pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere