Artikel top billede

NFC-telefoner skaffer ejeren øl på Roskilde

Dovne musikelskere kan få bragt øl ud til teltet med mobilbetalinger.

Nu kan man få stillet tørsten på årets Roskilde Festival uden hverken at stå i kø eller at finde kontanter frem.

Små forsøg med mobilbetalinger betyder, at man med mobilen kan trække øl i automater, skænke en fadøl til sig selv eller få en hel kasse øl bragt ud på lejrpladsen.

På festivalpladsen er der opstillet 14 selvbetjente ølhaner, som kun lader øllet flyde, hvis man har NFC-chip i sin smartphone. Der er NFC-chip i så få telefoner på det danske marked, at Tuborg-automaterne også kan aktiveres med sms-betaling eller specielle rabatkort købt på festivalen. 
Automaterne afskaffer dog ikke bartenderen fuldstændigt. Der vil være opsyn med maskinerne, så personer under 18 år ikke kaster sig over dem. Personalet sælger også de nødvendige glas.

Andre steder står øl-automater, som spytter dåseøl ud, hvis man på samme måde laver en sms-betaling.

Det er ikke kun, mens man lytter til musik på pladsen, at mobiltelefonen kan skaffe øl. Et andet forsøg betyder, at de mest dovne festivalgæster kan blive siddende i deres lejr ude på græsmarkerne og få kolde øl bragt ud.


Vild jubel

Virksomheden NFC Danmark har lavet konceptet, Beerrunner. Kunderne bestiller en kasse øl via en overtakseret sms, og den blivre straks kørt ud til lejren. En kasse øl koster dog næsten 200 kroner.

Der er kun 24 automatisk øl-udskænkningsteder på Roskilde. Hvis forsøget bliver en succes i år, så kan der komme flere næste år. Beerrunner-forsøget er kun gældende i et område - lejrområde M.

Gæsterne har taget godt i mod tiltaget. Lidt for godt. Udbringen sker nemlig i en lille golfbil, og de første dage har vist, at den lille finurlige bil fyldt med kolde øl er så stort et tilløbsstykke, at det har været svært at nå frem til øllenes rette ejermænd.

Også TDC og firmaet Pay4it bidrager til øl-løsningerne på Roskilde Festival.

LÆS OGSÅ: Dansker starter NFC-gilde med pølsevognsforsøg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere