Dansk jubel over hollandsk ODF-beslutning

Holland har besluttet at ODF skal være den officielle dokumentstandard fra den 1. april næste år. Beslutningen bør få betydning for Danmark, mener Open Source Leverandørforeningen.

Den hollandske regering har besluttet at OpenDocument Format (ODF) skal være landets officielle dokumentstandard fra den 1. april næste år. Beslutning vækker glæde hos Open Source Leverandørforeningen (OSL), som håber at danske politikere vil følge de hollandske erfaringer med ODF.

»Jeg er glad for, at den internationale tendens imod åbne digitale forvaltninger nu cementeres yderligere af den meget vidtgående hollandske beslutning. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Open Source Leverandørforeningen ikke er begejstrede for den danske dobbeltbeslutning med to formater, ODF og Microsofts format OOXML,« siger Morten Kjærsgaard, der er formand for OSL.

Beslutningen i Holland betyder, at de offentlige institutioner skal vælge ODF, når nye it-løsninger skal indkøbes. Og der skal være en langt større vægt på open source i de offentlige indkøb i Holland allerede fra om godt et halvt år.

»Det danske spil på to heste bliver dyrt og skaber usikkerhed omkring, hvilke formater den danske digitale forvaltning skal bygges på. Den gennemført åbne model, som nu også Holland vælger, er langt mere perspektivrig,« siger Morten Kjærsgaard.

OSL-formanden henviser til, at det stadig er usikkert om OOXML bliver godkendt som åben standard hos ISO.

»Alt i alt er der nu endnu tungere argumenter for at basere den danske offentlige sektor på ODF, og jeg forventer en meget skarp overvågning af forsøgsperioden med to formater frem til 2009. Konkurrencestyrelsen får en væsentlig rolle at spille for at sikre et åbent marked med reelt åbne produkter og systemer,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere